Hannah Westra
Hannah Westra Kunst 21 okt 2015

Dit gebeurt er als je een huis volledig laat inrichten door street artists

Wat gebeurt er als je een huis zowel vanbinnen als buiten volledig laat aanpakken door kunstenaars? Dan krijg je een te gek kleurrijk spektakel waar echt alles kan. En hoewel dat in dit huis een heleboel verschillende dingen zijn die bij elkaar komen, klopt het volledig. Dat geldt trouwens ook voor de functie van het huis. Het is zowel een gallery, als showroom, een gift shop, een plek om te wonen en een marketing strategie. Jep, it’s got it all.

De nieuwe look van dit half verlaten huis is een ontwerp van het street art duo Dabs Myla. Het project is een beetje te vergelijken met The Loft: het is volledig ingericht en dus bewoonbaar, maar alles wat er staat is ook te koop.

De street artists van Dabs Myla maakten kleurrijke schilderijen (geïnspireerd op een fantasierijke cartoon wereld) en zochten vervolgens naar een interessante plek om deze op te hangen. Toen ze dit huis tegenkwamen, wisten ze dat dit perfect was voor hun muurschilderijen. In samenwerking met de eigenaren van het pand, maakten ze het project compleet met stoelen, tafels, tipi’s voor volwassenen, lampen, decoratie en nog veel meer. Tipi tenten kunnen prima in huis, ook voor grown ups!

>> Ook tof: te gekke beschilderde containers op Rock Werchter door street artists.

Hoewel het soms echt lijkt alsof er gewoon behang met een toffe print op de muur zit, is alles dus echt met de hand geschilderd. Bizar hoe gedetailleerd dat is! Zo’n muurschildering als decoratie geeft je huis echt een boost. Wij laten je in dit artikel zien hoe je zelf een muurschildering met geometrisch patroon maakt.

Alles in het huis staat dus te koop, van kunst tot designmeubels die uiteraard ook onder handen zijn genomen. De kunstenaars hopen hiermee te laten zien dat alles mogelijk is en dat street art en design prima samen passen. Wat ons betreft is dat heel goed gelukt met dit fantasierijke project!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.dabsmyla.com

Reageer op artikel:
Dit gebeurt er als je een huis volledig laat inrichten door street artists
Sluiten