Dit familiehuis laat zien hoe je slim omgaat met een schuin plafond

Uit dit familiehuis kun je heel wat lesjes halen als het aankomt op het inrichten van een ruimte met een schuin plafond. Het huis is van binnen heel licht, door de grote ramen die de hele zijde van het huis beslaan.

Door de vorm van het dak heeft de bovenverdieping een schuin plafond. Vaak zorgt dit voor problemen in opbergruimte en indeling, maar in dit geval is er op een slimme manier mee omgegaan waardoor het de ruimte juist siert!

Zelf niet zo’n groot raam tot je beschikking? Zo creëer je tóch een goed verlichtte ruimte zonder dat er daglicht aan te pas komt!

Een veranda in een familiehuis komt altijd van pas. Tijdens lange zomeravonden het gezin hier heerlijk buiten eten en leven. Heb jij thuis ook het geluk van een veranda? Nu de zomer voorbij is wil je natuurlijk zo lang mogelijk genieten van deze fijne plek buiten. Lees hier hoe je optimaal van je veranda kunt genieten.

Van binnen is het huis ruim en licht door het daglicht dat binnenvalt. Doordat de ruimte zo open is, kan er met de meubels wat meer uitgepakt worden qua kleuren en patronen. En dat is dan ook precies wat de bewoners van dit huis met het interieur hebben gedaan. Een Perzisch tapijt wordt vaak gecombineerd met een monochroom interieur, maar in dit huis zie je dat de combinatie met felle neon kleuren ook prima kan!

De keuken is gemaakt van onbewerkt hout. Door het hoge plafond kan de opbergruimte ver de hoogte in. Boven de keuken zijn kastjes en planken gemaakt, waar veel opslagruimte in zit. Dit is ook een handige manier om je spullen op te bergen als je bijvoorbeeld een kleine keuken hebt, maar wel de hoogte in kan.

Door het hoge plafond kan de bovenverdieping moeilijk gebruikt worden als echte leefruimte. Daar bedachten de bewoners iets slims op. Er is een fijne home office voor meerdere personen gemaakt van de ruimte. Dit is een perfect doel voor de ruimte, omdat je zittend werkt en je dus niet per se een hoog plafond nodig hebt. Plus: check dat uitzicht!

MEER LEZEN
Heb jij zelf thuis schuine wanden en weet je na het zien van dit huis nog steeds niet helemaal uit hoe je die ruimte nou het beste kunt inrichten? Wij schreven dit artikel vol met handige tips voor het stylen van een ruimte met een schuin plafond.

Reageer op artikel:
Dit familiehuis laat zien hoe je slim omgaat met een schuin plafond
Sluiten