Dit duurzame micro huis bouw je zelf waar je maar wilt

Dit bijzondere compacte huisje past prima binnen de Tiny House Movement. ‘The Crib’ is een ontwerp van Broadhurst Architects, die het maakten als reactie op de zoektocht van mensen naar een simpele getaway. Het micro huis is volledig gemaakt van duurzame en recyclebare materialen en is qua grondoppervlak niet veel groter dan een kleine studio. Ideaal als vakantiehuisje dus! Het allerfijnste aan dit design: aangezien The Crib als bouwpakket wordt geleverd, kun je de kleine getaway neerzetten waar je wilt. Of dat nu middenin de natuur is, dichtbij de stad of gewoon in de achtertuin.

De vorm van het micro huis is geïnspireerd op traditionele Amerikaanse corn cribs. Dit zijn kleine schuren die gebruikt werden om maïs in op te slaan en te drogen. In dit geval is er natuurlijk wel het een en ander toegevoegd om zo’n crib bewoonbaar te maken, maar het draait nog steeds om minimalisme.

Recyclebaar materiaal
De constructie bestaat uit zichtbare stalen balken die doen denken aan het traditionele houten frame van de maïsschuren. De vloer en het dak zijn gemaakt van geïsoleerde en waterdichte SIP panelen en OSB hout. Voor de prefab muren koos het architectenbureau meerdere lagen polycarbonaatplaten. Handig, want deze materialen zijn bijna allemaal recyclebaar. Aangezien de constructie vrij simpel in elkaar zit en van stevige materialen is gemaakt, is het micro huis makkelijk uit te breiden. Op dit moment zijn er drie opties beschikbaar, variërend qua grootte tussen de dertig en zestig vierkante meter.


Het design

The Crib heeft maar één verdieping en daarom ontwierp het architectenbureau voor het slaapgedeelte een handige mezzanine. Onder de mezzanine zit de multifunctionele keuken die ook bruikbaar is als werkplek én verstopt kan worden in een kast. Het aantal vierkante meters kan op warme dagen makkelijk uitgebreid worden door de glazen deur richting het balkon open te rollen.

Aangezien de huisjes vrij compact zijn en vrijwel alles in één ruimte zit, kan dit natuurlijk best een uitdaging zijn qua inrichting. Benieuwd hoe je het meest uit een kleine ruimte kunt halen? Wij geven je zeven makkelijke en handige tips.

Benieuwd naar meer kleine huisjes? Dit is ook tof:

Broadhurst Architects fabriceert de huisjes niet meer zelf, maar verkoopt wel een gelimiteerde oplage van bouwtekeningen. Zo kun je het huisje dus from scratch volledig zelf bouwen. Meer informatie vind je hier.

www.thecrib.info

Reageer op artikel:
Dit duurzame micro huis bouw je zelf waar je maar wilt
Sluiten