Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Shopping 23 mei 2016

Dit is de meest bizarre boekenwinkel ooit

Niets is leuker dan een ‘normale’ winkel omtoveren tot architectonisch hoogstandje. En gelukkig zien merken steeds vaker in dat ze zich kunnen onderscheiden van de concurrent door een winkel tot in de puntjes te verzorgen qua design. Zo weet het Australische merk Aesop ons steeds te verrassen met te gekke winkels en is deze conceptuele brillenwinkel in Griekenland ook een goed voorbeeld van winkeldesign done right. Maar onder die noemer ‘bijzondere winkels’ spant deze nieuwe boekenwinkel in Hangzhou, China, toch wel de kroon.

De talentvolle ontwerpstudio XL-Muse is verantwoordelijk voor het bizarre design van deze shop.

De boekenwinkel is behoorlijk groot, namelijk duizend vierkante meter, en opgedeeld in verschillende ruimtes. De halfronde reading area, te vinden in het midden van de winkel, heeft torenhoge kasten en zelfs een meditatieruimte. Naast de bijzondere kasten, is er nog een special feature wat ervoor zorgt dat de winkel zo’n bijzondere look heeft. Pas als je goed kijkt heb je het door: alle plafonds bestaan uit grote spiegels, waardoor de winkel nóg groter lijkt.

Om de hoogte en de optische illusie van de spiegels te accentueren, hangen er in de reading corridor verticale, langwerpige plafondlampen.

Voor kinderen is deze boekenwinkel een echt paradijs! Op deze afdeling vind je geen saaie boekenkasten en stoeltjes, maar een te gek schip, een draaimolen en een kleine achtbaan waarop de boeken zijn uitgestald.

>> Lief: vader maakt feeënboom voor de slaapkamer van zijn dochtertje

De laatste én grootste ruimte, the reading forest, ziet er weer heel anders uit dan de rest van de winkel. Hier is juist gekozen voor veel wit en strakke lijnen. Ook vind je hier geen immense boekenkasten, maar stijlvolle pilaren waarin de boeken subtiel verstopt zijn.

MEER LEZEN?
Dit zijn de 18 meest creatieve en bijzondere boekenkasten voor thuis en in dit artikel geven we je tips om je saaie boekenkast een nieuwe look te geven.

www.designboom.com

Reageer op artikel:
Dit is de meest bizarre boekenwinkel ooit
Sluiten