Renée Leeuw
Renée Leeuw Trending 5 okt 2016

Dit is de allerlaatste meubelcollectie van Zaha Hadid

Het overlijden van Zaha Hadid betekent gelukkig niet dat we geen ontwerpen van deze vrouw meer zien. Onlangs opende het nieuwe Havenhuis in Antwerpen, dat werd vormgegeven door Zaha Hadid Architects, en ook nu is er weer nieuws van de architecte. Voor haar overlijden werkte ze namelijk aan een meubelcollectie voor haar vriend en galeriehouder David Gill. Na haar overlijden maakte haar architectenbureau de collectie af en wij hebben de beelden.

De zogenaamde UltraStellar collectie is gebaseerd op mid-century design. Dat betekent veel hout (walnoot om precies te zijn) en leer, wat eigenlijk vrij uitzonderlijk is voor Hadid, die meestal met acryl werkt.

Wat dan weer wél kenmerkend is voor Hadid zijn de organische vormen van de meubels. De collectie bevat een tafel met een gat in het midden, ontworpen om meer luchtigheid in het ontwerp te brengen en de vorm van de poten te benadrukken. De stoelen zijn met elkaar verbonden als love seats. UltraStellar is waarschijnlijk wel de allerlaatste collectie die Hadid zelf ontworpen heeft, maar van haar architectenbureau zullen we uiteraard nog meer gaan zien.

UltraStellar door Zaha Hadid is tot en met 29 oktober te zien in de David Gill Gallery in Londen.

MEER LEZEN
Benieuwd naar meer ontwerpen van Zaha Hadid? Wij zetten de acht meest opvallende designs van Hadid op een rijtje en wist je dat de architecte ook een samenwerking aan ging met zanger Pharrell Williams? Meer daarover lees je hier.

www.dezeen.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Dit is de allerlaatste meubelcollectie van Zaha Hadid
Sluiten