Dit compacte appartement in Göteborg lijkt groter dan dat het is!

Woon je zelf ook in de stad? Dan weet je goed hoe het is om op enkele vierkante meters te leven. Dit appartement in Göteborg behoorlijk compact, maar toch is er slim gebruik gemaakt van de ruimte. Door de lichte wanden en vloer en de luchtige meubels lijkt het appartement groter dan dat het in werkelijkheid is. En zo is er ruimte genoeg voor twee personen. Of misschien wel drie..?

Door een klein wandje in de slaapkamer te zetten is er ruimte gecreëerd voor een gezellige babykamer. Zo zie je maar weer, bij gezinsuitbreiding is verhuizen niet meteen nodig! We weten zeker dat je uit dit appartement veel inspiratie kunt halen, vooral als je zelf ook kampt met beperkte meters!

De keuken was voorheen gescheiden van de woonkamer. Door de muur open te breken krijgt de woonkamer een meer open uitstraling. Het hoogglans zwart van de keukenkasten geven een mooi contrast aan de witte woonkamer en zorgt daarbij ook nog eens voor een ruimtelijk effect.

De boven- en onderkasten in verschillende kleuren, dat zie je niet vaak! Het is goede manier om een monochorme keuken toch een speelse look te geven. Houd jij vooral van compleet zwarte keukens? Bekijk dan dit artikel, waarin we de mooiste zwarte keukens op een rijtje hebben gezet.

De houten tafel is vrij massief, maar de draadstoelen brengen dat weer prima in balans. Zulke ‘luchtige’ stoelen zorgen ervoor dat de eethoek een stuk groter lijkt, simpelweg omdat je door de stoelen heen kunt kijken. Op de tafel staan een aantal mooie accessoires uitgestald. In een kleine woonkamer geldt het credo less is more en dit is het bewijs dat dat ook echt werkt!

>> Inspiratieboost: het stylen van je ongebruikte eettafel

De combinatie van een strakke witte vloer en een mooi Perzisch kleed verveelt ons nooit! Samen met de lederen poef geeft het kleed warmte aan de zithoek, zonder dat de spierwitte, Scandinavische look verloren gaat.

>> Inspiratieboost: de mooiste woonkamers met de fijnste vloerkleden

Het monochrome kleurenpalet wordt ook in de slaapkamer doorgetrokken. In de ruimte slaapkamer is een tussenwandje gezet, zodat er nu ook ruimte vrij is voor een kleine kinderkamer.

De kinderkamer is meteen ook de enige ruimte in het appartement met een beetje meer kleur: groen! De kamer is heel compact, maar daardoor heeft het kamertje ook een cozy feeling. Ben je op zoek naar leuke ideeën voor de muren van de kinderkamer? Bekijk dan dit artikel.

55kvadrat.se

Reageer op artikel:
Dit compacte appartement in Göteborg lijkt groter dan dat het is!
Sluiten