Dit compacte appartement heeft een catwalk.. letterlijk!

Bij een catwalk denk je meteen aan knappe modellen en modeshows. Maar dit compacte appartement in Honk Kong heeft ook een catwalk! Niet voor modellen, maar voor de drie katten die hier samen met hun baasjes wonen. Hoe leuk is dat! Doordat bijna alle meubels verschillende functies hebben is er genoeg ruimte voor de vijf bewoners. En dat is heel knap als je bedenkt dat het appartement maar 28 m2 groot is!

Wanneer je maar weinig vierkante meters tot je beschikking hebt moet je creatief zijn. Ruimtes die meerdere functies hebben zijn vaak de oplossing, net zoals slimme ingrepen waardoor de ruimte groter lijkt. Dat zie je ook in dit appartement in Shanghai, waar de slaapkamer op een slimme manier gescheiden wordt van de rest van het appartement.

De architecten van Laab schrokken wel toen ze zagen welke wensen Andy Knight en Michelle Tennant hadden voor hun kleine appartement. Zo moest er voor Andy een gym en home cinema komen en wilde Michelle graag een ligbad en een uitgebreide keuken. Daarnaast was genoeg opbergruimte ook erg belangrijk en wilden Andy en Michelle óók nog dat hun drie katten zich op hun gemak zouden voelen. Een behoorlijk lange lijst: om aan alle wensen te kunnen voldoen werd er maandenlang hard gewerkt. Er waren wel veertig verschillende ontwerpen nodig voordat de juiste indeling gevonden werd.

Zo’n klein appartement vraagt natuurlijk om een creatieve aanpak. Daarom hebben de architecten een indeling gemaakt op basis van tijd. Dat klinkt misschien raar, maar is eigenlijk heel logisch. Ieder moment van de dag gebruik je namelijk andere dingen in je appartement. Alles in dit appartement kan daarom van functie veranderen. Heel slim! Zo kan de keuken omgetoverd worden tot een home cinema en is het bad met een snelle verbouwing ook te gebruiken als een extra bed voor logees.

Wat dit appartement extra bijzonder maakt, is dat de katten niet vergeten zijn bij het ontwerpen van het appartement. De architecten maakten een speciale ladder waarmee ze op de ‘catwalk’ kunnen klimmen. Zo blijven ze ook in deze kleine ruimte actief, wat natuurlijk wel belangrijk is. De voerbakken zitten netjes verborgen in de kasten en er zijn genoeg plekjes waar de katten zich even kunnen terugtrekken. Er is zelfs een luchtverversingssysteem zodat het appartement fris blijft ruiken. Wel zo fijn!

Woon je zelf ook in een klein appartement, dan kun je je vast wel voorstellen hoe lekker het is om zoveel luxe en ruimte te hebben. Het is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd om een hele high-tech en superslimme studio te bouwen. Om je te helpen om tóch het meeste uit jouw appartement te halen hebben we een aantal slimme tips voor je. En wil je graag meer van dit soort innovatieve ontwerpen zien, bekijk dan eens dit compacte appartement waar het bed uit het plafond komt.

edition.cnn.com

Reageer op artikel:
Dit compacte appartement heeft een catwalk.. letterlijk!
Sluiten