Dit compacte appartement bewijst dat ruimte niet alles is

Wonen in een populaire stad betekent vaak dat je in moet leveren op het aantal vierkante meters. Dit appartementje zit in een oud gebouw in hartje Stockholm en bewijst dat je écht niet veel ruimte nodig hebt om stijlvol te kunnen wonen. Met een aantal slimme en creatieve oplossingen richtten de bewoners de woning namelijk zo in dat het alles heeft wat ze nodig hebben, maar niet overvol aanvoelt. Daar kunnen we een hoop van leren!

De woning is onderdeel van een pand uit 1930 en is slechts negentwintig vierkante meter groot. Naast een woon- en slaapkamer in één heeft het compacte appartement een kleine keuken en badkamer.

Aangezien het compacte appartement maar één kamer heeft die ook nog eens vrij klein is, moesten de bewoners een creatieve oplossing bedenken voor de slaapkamer en woonkamer in één. Een geluk hadden ze al: naast de prachtige oude visgraat vloer heeft deze kleine ruimte een vrij grote raampartij. Om de ruimte groter te laten ogen, kozen ze daarnaast voor een witte basis. In plaats van een laag bed kozen de bewoners voor een hoogslaper die ze aan het plafond bevestigden. Hierdoor staan er op de trap na geen poten in de weg en is de hoogslaper eigenlijk een soort mezzanine.

Gezien de kleine ruimte kozen de bewoners niet voor enorme meubelstukken die de kamer meteen volledig opvullen. In plaats daarvan zetten ze een aantal compacte meubels neer die wel een statement maken, zoals de groene mid-century bank. Daarnaast maakten ze een fijne statement wall met mooie prints. Hoewel deze kamer vrij vol staat, voelt het niet té vol. Woon jij zelf in een studio en vind je het lastig om deze efficiënt en toch stijlvol in te richten? Wij geven je vijf handige tips.

De ruimte is zo slim ingericht dat er zelfs een kleine eettafel in past. Deze gaven de bewoners een extra functie door hem ook als soort dressoir te gebruiken. Daarnaast kan de tafel ook als home office gebruikt worden. Benieuwd naar meer handige manieren om je eettafel toch in je kleine huisje een plaats te geven? In dit artikel geven we je nog een aantal ideeën.

Styling: Ida Agemo & Minna Engelmark van Wida Design.

historiskahem.se

Reageer op artikel:
Dit compacte appartement bewijst dat ruimte niet alles is
Sluiten