Renée Leeuw
Renée Leeuw Architectuur 4 april 2016

Dit chalet in Zwitserland is gebouwd voor een Nederlandse opdrachtgever

Een Nederlandse ondernemer, amateur pianist en autocoureur kocht een stuk grond, maar was eigenlijk niet zo tevreden over het bestaande ontwerp dat daarbij was inbegrepen. Daarom schakelde hij architectenbureau SeARCH in. Zij lieten zich voor het ontwerp inspireren door het oudste chalet in Zwitserland, namelijk Grand Chalet Balthus in Rossinière. Dit chalet stamt uit de achttiende eeuw en is inmiddels een monumentaal bouwwerk. Grote dakoverstekken kenmerken het chalet en die elementen zijn dan ook terug te zien in het ontwerp voor deze Nederlandse opdrachtgever.

Het chalet is een moderne uitvoering van de traditionele boerenhuizen voor meerdere gezinnen. Het huis bestaat uit drie verdiepingen met grote terrassen, die verbonden zijn met trappen. Die verbindingen geven het huis aan de buitenkant een bijzondere uitstraling en je hebt vanaf die terrassen natuurlijk een fantastisch uitzicht over de Alpen.

Beneden is de garage, die je meteen in kunt rijden vanaf de weg. Vandaar kun je via een gang en lift in de berg naar boven, waar de woning is. Er is een gastenverblijf, een centrale woonruimte en helemaal bovenin een privé appartement.

Beton speelt een grote rol in het interieur. In combinatie met veel wit en houten elementen zorgt dit voor een moderne én warme look. Wil jij ook meer beton in je interieur? Je hoeft dan echt niet een hele verbouwing aan te gaan, maar kunt ook met accessoires al veel beton toevoegen, bijvoorbeeld met hanglampen.

De living is een grote open ruimte met in het midden een centrale kachel, die zweeft boven de grond. Dit alleen al zorgt voor een warme sfeer en als je dan ook nog eens uitzicht hebt op een besneeuwd landschap, dan is ons wintersport-gevoel compleet!

Wil je na het zien van dit chalet in Zwitserland nog meer winterse optrekjes zien? Bekijk dan ook even dit spectaculaire chalet met enorme glazen wanden!

Reageer op artikel:
Dit chalet in Zwitserland is gebouwd voor een Nederlandse opdrachtgever
Sluiten