Dit bijzondere gebouw in Tokyo heeft een jasje van geperforeerd staal

Steeds vaker zien we dat architecten ook het exterieur van gebouwen een opvallend karakter geven. Herinner je je de houten honinggraat rondom dit prachtige huis nog? Of deze betonnen constructie die zorgt voor meer privacy én een cool schaduwspel? Volgens ons valt dit bijzondere appartementencomplex in Tokyo ook zeker in de categorie ‘gebouwen met een bijzonder exterieur’.

De eigenaar kocht een kavel in een populaire, dichtbevolkte wijk in Tokyo. De kavel is zo’n zeven bij twintig meter en omdat het een hele opgave is om daar een groot en bijzonder complex mét tuin op te bouwen, schakelde de eigenaar architect Hiroyuki Moriyama in.

Naast de smalle strook grond, loopt de kavel ook behoorlijk schuin af en wegens restricties van de gemeente mocht het complex niet hoger dan vier verdiepingen worden. De eigenaar van de kavel had de wens om vijf appartementen op te leveren. Moriyama kwam met het idee om de binnenkant basic te houden en de buitenkant juist super bijzonder te maken.

Vanbinnen hebben de appartementen allemaal een unieke indeling. Moriyama heeft ervoor gezorgd dat alle appartementen veel lichtinval hebben. Hierdoor lijken de appartement groot en ruim en de vele dakramen zorgen voor een bijzondere look.

Het geperforeerde staal is te zien vanuit bijna alle appartementen. De balkons hebben dus geen gewone balustrade, maar een constructie van staal als stijlvolle omheining. Zo wordt er voldoende privacy gecreëerd en bij zonnig weer zorgt het voor te gekke schaduwen in huis.

Ook ‘s avonds ziet het huis er prachtig uit. Mooi om te zien dat daglicht een heel groot verschil kan maken. ‘s Middags heeft het complex al een hypermoderne look, maar vooral ‘s avonds komt het staal extra goed tot zijn recht.

Bekijk ook eens deze bijzondere studio waarbij de architect het staal met opzet liet oxideren, zodat het perfect blend met de omgeving.

architizer.com

Reageer op artikel:
Dit bijzondere gebouw in Tokyo heeft een jasje van geperforeerd staal
Sluiten