Dit betonnen huis bestaat uit twee delen, gescheiden door een trap

Het komt steeds vaker voor dat huizen worden opgedeeld in twee delen. Zoals dit bijzondere huis dat lijkt op een grote bijenkorf waarbij ‘slapen’ en ‘wonen’ van elkaar gescheiden zijn. Ook dit prachtige betonnen huis in Brazilië is opgedeeld in twee thema’s. Maar architect Yuri Vital maakte deze tweedeling nog eens extra bijzonder: de gedeeltes staan echt los van elkaar en worden met elkaar verbonden door een prachtige moderne trap.

Vind je de combinatie van industriële architectuur en een frisse groene omgeving ook te gek? Bekijk dan ook dit huis in São Paulo.

Naast de bijzondere tweedeling van het betonnen huis, bestaan de gedeeltes ook nog eens uit verschillende hoogtes. Beide elementen hebben twee verdiepingen, waarvan het voorste deel op palen staat. Op die manier is er onder het huis een terras is gecreëerd. Het achterste gedeelte is gewoon direct op grond gebouwd en op het dak is een terras gemaakt.

De lange zijden van de woonkamer bestaan geheel uit glas. Dit breekt het massieve uiterlijk van het vele beton en zorgt voor een wijds uitzicht. Daarnaast is het ook nog eens perfect bij slecht weer, omdat de bewoners zo toch het gevoel hebben dat ze midden in de natuur zitten.

>> Minimalisme ten top: een huis compleet van beton

Om optimaal te kunnen genieten van de omliggende natuur, is het dakterras ingericht met heerlijke loungebanken. Het dak van het huis is betimmerd met donker hout, waardoor het terras toch een iets warmere uitstraling krijgt. Heb jij ook zo’n fijn en groot dakterras? In dit artikel geven we je zeven tips zodat je in stijl kan genieten van de zomer!

www.contemporist.com

Reageer op artikel:
Dit betonnen huis bestaat uit twee delen, gescheiden door een trap
Sluiten