Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Design 23 dec 2015

Dit bed zou je moeten beschermen bij een aardbeving

Gelukkig leven wij in een land waar we niet heel bang hoeven te zijn voor een hevige aardbeving. Helaas zijn er behoorlijk wat plekken op de wereld waar aardbevingen wel veel voorkomen en elk jaar vele slachtoffers maken. Tegenwoordig ontwikkelen we steeds meer bouwtechnieken, waardoor zelfs de grootste wolkenkrabbers weerstand kunnen bieden tegen de aardbevingen door middel van zachte, flexibele isolatielagen van rubber. Of wat dacht je van een huis gemaakt van PET-flessen dat zelfs een aardbeving kan weerstaan? Best geniaal, maar wat doe je als je in een normaal huis woont, waar zulke isolatielagen niet mogelijk zijn of gewoonweg geen effect hebben?

Via onze vrienden van Froot kwamen we bij dit bijzondere ontwerp van de Chinese ontwerper en uitvinder Wang Wenxi. Hij denkt dé oplossing te hebben. In 2010 vroeg hij patent aan op zijn ontwerp en sindsdien is hij druk bezig om het ontwerp te verbeteren.

In de video ziet het er allemaal supersonisch uit, maar we hebben toch wel een aantal vragen over dit ontwerp. Want wat gebeurt er bij de ‘wilde slapers’ onder ons die tijdens de aardbeving niet precies in het midden van het bed liggen? We moeten er toch niet aan denken dat je arm of been tussen de grote stalen klep klem komt te zitten. Hoe kun je bij je noodvoorraad als je er met je matras bovenop ligt, en misschien nog wel belangrijker: hoe kom je er weer uit? Helaas is er verder nog niet veel informatie te vinden, maar we denken evengoed dat het bed met een paar slimme aanpassingen wel handig kan zijn in bepaalde gebieden. Mits je niet claustrofobisch bent natuurlijk…

Bekijk ook eens deze bijzondere ontwerpen

www.froot.nl

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Dit bed zou je moeten beschermen bij een aardbeving
Sluiten