Dit complex is de hemel voor boekenliefhebbers

Houd jij zo van boeken dat je ondertussen wekelijks een bezoekje brengt aan de bibliotheek? Dan is dit appartementencomplex in Changsha, China waarschijnlijk the dream voor jou. Hier is de bovenste verdieping namelijk een heuse boekenwinkel, waar je als bewoner gratis boeken kunt ‘kopen’ in ruil voor wat hulp in de winkel. Een soort thuisbibliotheek dus, maar dan net even anders!

Het gebouw is van origine een vuurwerkopslag van de gemeente, maar stond al enige tijd leeg. Architectenbureau Cao Pu heeft er vervolgens een boekenwinkel van gemaakt als recreatieruimte voor de bewoners.

Licht was een belangrijk onderdeel in dit project. Voorheen zat hier een tweekamer-appartement, waar weinig daglicht binnen kwam; tijdens de renovatie werden er grotere raamkozijnen geplaatst en is de kamer opgedeeld in meerdere ruimtes. Door een open constructie vangt elke ruimte nu genoeg daglicht op.

Dankzij de strakke, witte basis lijkt de ruimte optisch groter, wat samen met het lichte hout zorgt voor rust. Zeker toepasselijk voor een bibliotheek!

Woon jij in een donker huis of appartement? Check dan onze tips om een donkere ruimte licht te maken.

In elke wand is een kozijn geplaatst waar bezoekers een boek kunnen lezen. Ook staat in elke ruimte een boekenkast, waardoor er uiteindelijk plek is voor ruim 5000 boeken! Heb jij onderhand genoeg boeken verzameld dat je kast uitpuilt? Maak dan je eigen huis-bibliotheek.

www.curbed.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Dit complex is de hemel voor boekenliefhebbers
Sluiten