Dit appartement in Praag laat zien dat je ook prima low-budget kunt restylen

Toen een man uit Tsjechië dit appartement in Praag kocht, veranderde hij in eerste instantie niet veel aan de inrichting. Pas toen zijn Italiaanse vriendin zich er mee ging bemoeien, kwam daar verandering in. Als hoofd interieur bij het designbedrijf Stag Pads wist zij wel raad met het appartement. Het bijzondere aan dit interieur? Alles is op een super low-budget niveau gestyled, terwijl het appartement er te gek uitziet!

Zo zie je maar weer dat stijlvol én betaalbaar wonen prima samengaan. Uit dit interieur kunnen we dus heel wat styling lesjes halen. Kijk maar even mee!

Low budget appartement

Tijdens de opknapbeurt liet het stel de leidingen en de elektra van het appartement vervangen, maar verder deden de bewoners alles zelf. Daardoor bespaarden ze veel geld. Meubels haalden ze zoveel mogelijk bij relatief goedkope winkels zoals IKEA, maar ze zorgden wel voor een mix met klassieke vintage items. Daardoor krijgt het huis toch een unieke look.

appartement low budget

Het stel heeft een creatieve gallery wall gemaakt met low-budget kunst. Wil je zelf ook met een klein budget iets soortgelijks creëren? Bij deze webshops scoor je kunst onder de 100 euro.

Het valt niet direct op, maar tussen deze gallery wall hangt ook de TV. Deze hebben ze op zo’n manier verwerkt, dat de TV onderdeel wordt van de gallery. De TV kan soms een lastig item zijn om mooi in je interieur te verwerken, maar dit is een perfecte manier waarop hij niet te veel aandacht trekt! Meer inspiratie en tips over hoe je je TV een plek geeft in je huis vind je in dit handige artikel.

appartement low budget
praag low budget

In het huis zie je dat er veel gebruik wordt gemaakt van felle kleuren die vooral terugkomen in de details. Voornamelijk de kleur geel wordt rijkelijk gebruikt in het interieur. Dit maakt het geheel fris en vrolijk.

appartement low budget
roomed-binnenkijker
appartment_low_budget_...

In tegenstelling tot de kleurrijke inrichting van de rest van het appartement is de badkamer juist weer heel minimalistisch ingericht met vooral koude kleuren en veel zwart en wit. Door maar een heel klein beetje kleur aan de ruimte toe te voegen – hier door middel van planten -, houd je het geheel rustig. Dit is gunstig voor kleinere ruimtes zoals deze badkamer.

MEER LEZEN
Wil je zelf ook low-budget je huis restylen en ben je niet zo’n DIY-queen? Bekijk dit artikel voor low-budget tips zonder te DIY’en of check deze budget tips als je in de grote stad woont.

design-milk.com

Reageer op artikel:
Dit appartement in Praag laat zien dat je ook prima low-budget kunt restylen
Sluiten