Dit appartement in Parijs bestaat uit ronde vormen en strakke lijnen

Dit appartement in Parijs staat in een van de mooiste buurten: Trocadéro. De grote ramen bieden een prachtig uitzicht over de Seine en de Eiffeltoren! Voor velen een droom, maar voor de eigenaren van dit appartement al ruim 40 jaar werkelijkheid. Maar, in die 40 jaar is er nooit iets veranderd aan het interieur. Ze besloten dat het nu toch echt tijd werd voor iets nieuws en schakelden architect Francois Champsaur in om het paleis een totale make-over te geven.

Nu is het appartement een waar architectonisch hoogstandje met veel ronde vormen, prachtig grote, glazen deuren en strakke lijnen. We like!

In het appartement is geen muur hetzelfde. De originele, witte muren worden afgewisseld met nieuwe, afgeronde muren in wit marmer of donker hout. Ook het interieur is compleet vernieuwd.

Om de eetkamer enigsins af te sluiten zijn er grote deuren geplaatst met een modern, stalen frame.

>> Dit huis heeft de grootste glazen deuren ooit!

De eyecatcher van het huis? De badkamer! In de grote kamer is als het ware een nieuwe ‘kamer’ gebouwd. De badkamer wordt nu afgeschermd door middel van ovale muren, bekleed met hout en marmer. Die combinatie zagen we al eerder voorbij komen in de keuken van dit huis in Canada.

Het chique marmer komt ook terug in de keuken. De zwarte keuken steekt hier prachtig bij af. De witte krukjes zijn toch enigszins klassiek, wat weer een goede combinatie is met de strakke lijnen van de tafel en keuken. Wil je zelf thuis ook wat meer stijlen met elkaar mixen? Check onze tips!

Het appartement is nogal uitgebreid; het heeft namelijk twee eethoeken! De klassieke vouwstoelen worden gecombineerd met een ronde -bijna retro – bank, in een gifgroene kleur. De bank past precies in de ronde nis. De zithoek heeft verder absoluut geen kunst of accessoires nodig, het uitzicht over de Parijse straten is genoeg!

Benieuwd naar meer inspiratie uit Parijs? Bekijk dan dit appartement van slechts acht vierkante meter, deze industriele loft of check onze video over de architectuur van Parijs.

trendland.com

Reageer op artikel:
Dit appartement in Parijs bestaat uit ronde vormen en strakke lijnen
Sluiten