Dit appartement in New York is één groot DIY-project

Dus wij dachten best een beetje creatief te zijn met onze kleine DIY’s. Totdat we dit appartement in New York zagen, dat werkelijk één groot DIY-project is. Het stel dat hier in trok, besloot geen nieuwe meubels te kopen en het te doen met de spullen, die ze hadden plus een beetje creativiteit.

Gelukkig zijn beiden ontwerper dus met die creativiteit zit het wel goed. Dit appartement is typisch een gevalletje ‘watch and learn’.

Een pilaar gemaakt van tweedehands boeken, op elkaar gelijmd met een beetje mod podge en afgewerkt met de koperspray. De vaas is een ontwerp van de Nederlandse Hella Jongerius.

Bovenstaande lamp is gemaakt van tweedehands stoffen en pailletten; de hanglamp in onderstaande afbeelding is ook selfmade.

Het stuk drijfhout naast de bank stond ooit in de etalage van een Burberry winkel. Op de bank ligt een mix van DIY-kussens en Ikea kussens.

Hoe gaaf is dit hoofdbord gemaakt van kussens!? Hiervoor zijn de goedkoopste Ikea kussens gebruikt en deze zijn gewoon vastgemaakt met punaises. Super easy, je moet het maar bedenken! Ohja, de lampen zijn ook een doe-het-zelfje.

Omdat het een huurhuis is, konden de creatievelingen niet helemaal losgaan met de verfkwast. Zij wikkelden de handvatten van de keukenkastjes in met blauw duct tape. Wel zo gemakkelijk!

Wederom een Nederlands design: de touwlampen van Christien Meindertsma

Een goede tip voor huurders: gebruik washi-tape om kunst of decoraties aan de muur te hangen (makkelijk verwijderbaar en laat geen vlekken achter).

www.remodelista.com

Reageer op artikel:
Dit appartement in New York is één groot DIY-project
Sluiten