Dit appartement laat zien waarom een minimalistische inrichting erg slim is

Ben jij een minimalist? Dan hoeven we je niet uit te leggen dat een minimalistische inrichting heel stijlvol en vooral slim kan zijn. Het idee is namelijk dat je investeert in een paar echt goede items, die de basis van je interieur vormen. Verder kun je accessoires toevoegen om de boel af te stylen, maar ook dat houdt je in principe simplistisch. Deze aanpak dwingt je vooral om goed na te denken over je aankopen. Want als je slechts in een paar meubelstukken mag investeren, stel je toch wel even twee keer de vraag of en hoe lang je blij zal zijn met die aankoop.

Overweeg je om jouw huis minimalistisch in te richten? Volg deze elf stappen naar een minimalistische inrichting en kijk vooral even verder in dit appartement voor inspiratie.

Dit appartement laat heel duidelijk zien dat een goede basis super belangrijk is. Hier is gekozen voor witte muren en plafonds waardoor het appartement – dat toch al behoorlijk licht is door de grote raampartij – nog lichter en ruimer aanvoelt. De lichthouten vloer zorgt daarnaast voor een warme sfeer. Dit zijn ook de key elementen voor de sterke basis van dit appartement: veel wit en hout.

De woonkeuken en woonkamer bevinden zich in één ruimte. Om toch een beetje onderscheid te maken tussen de verschillende leefruimtes kun je gebruik maken van vloerkleden. Hier is gekozen voor een simpel vloerkleed onder de eettafel en weer een ander soort kleed bij de bank. Zo maak je kleinere hoekjes in een grote ruimte op een heel simpele manier.

Tip: zó kies je het juiste vloerkleed

Als de basis klopt, kun je accessoires toevoegen. Hierdoor kun je kleur en verschillende materialen in de ruimte brengen voor een beetje contrast en een unieke stijl. Hier kozen de ontwerpers voor groene planten een paar items van kurk, zoals het bankje van Ilse Crawford voor IKEA. Veel items in huis zijn trouwens van IKEA en kosten dus helemaal niet zoveel geld!

De vensterbank wordt optimaal benut en gestyled met groene planten. Slim! Zo bespaar je weer ruimte op de vloer en krijgen de planten in elk geval voldoende licht. Let wel even op dat je de juiste planten kiest, want niet elke plant kan tegen direct zonlicht. Check ook even deze styling tips voor de vensterbank.

Dol op de minimalistische inrichting van deze slaapkamer? Wij gingen op zoek naar lookalikes uit deze ruimte. Shop the look hier.

MEER LEZEN
Ben je na het zien van dit appartement nog niet helemaal overtuigd van het minimalisme. Een minimalistische inrichting heeft heel veel voordelen. Nog even verder binnenkijken? Bekijk dit appartement in Lissabon voor meer inspiratie.

www.alvhem.com