Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 14 mei 2019

Dit appartement laat zien hoe mooi een interieur met veel contrast kan zijn

In onze zoektocht naar hét perfecte appartement hebben we weer een pareltje gevonden: dit Scandinavische appartement ziet er uit om door een ringetje te halen. Het hele appartement heeft veel contrast door het gebruik van zwart, wit en heel donkerblauw. 

Onze favoriete ruimte is de keuken, want wauw, die blauwe kleur in contrast met het cleane wit is prachtig!

roomed-contrast
roomed-contrast
roomed-contrast

De keuken lijkt hét middelpunt van dit mooie appartement te zijn. De donkerblauwe keukenkastjes zorgen voor een chique uitstraling. Het witte marmeren keukenblad versterkt dit effect nog eens extra. En ook mooi: door de voegen van de witte vierkanten tegeltjes net zo wit te houden als de tegels zelf, vallen de tegeltjes heel subtiel weg. Zo heb je een speelse muur die perfect in de sfeer van deze keuken past. Zou je voor een grijze of zwarte voeg gaan, dan voegt dat automatisch veel contrast toe aan de keuken.

Let ook even op de twee ongelijke barkrukken. Wat handig als jij en je lover in lengte veel met elkaar verschillen!

roomed-contrast
roomed-contrast
roomed-contrast

De vele dakramen in dit huis zorgen voor een hele lichte en luchtige sfeer. De openslaande klapdeuren scheiden de slaapkamer op een speelse manier van de woonkamer.

Combineer massief met luchtig voor nog meer contrast

De woonkamer lijkt overigens erg vol te staan door de massieve bank en de grote stoel, maar door deze twee grote meubels te combineren met een luchtige tafel met hele dunne pootjes, kan dit prima. En we spotten een pannenkoekplant op tafel, en dat is natuurlijk altijd goed!

roomed-contrast

Wat een fijne gallery wall heeft dit appartement! Wil je ook weten hoe je een perfecte gallery wall aan de muur hangt? Pak dan dit artikel er eens bij.

roomed-contrast
roomed-contrast

Wauw! De donkerblauwe kleur van de slaapkamermuren matchen perfect bij de keuken, waardoor dit appartement heel duidelijk één geheel is. Daarnaast is blauw een perfecte kleur voor de slaapkamer, omdat de kleur een rustgevende werking heeft. Je slaapt dus altijd lekker in een blauwe slaapkamer.

roomed-contrast

Heel hip: hang je schilderijen niet op aan de muur, maar zet ze tegen de muur aan. Op een richeltje van de muur, op de kast of zelfs op de grond… Het is ontzettend stijlvol en scheelt je nog gaten in de muur boren ook!

Ook zien: in dit Scandinavische appartement is ook veel gebruik gemaakt van contrast. En wauw, deze keuken is echt te mooi!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

stadshem

Reageer op artikel:
Dit appartement laat zien hoe mooi een interieur met veel contrast kan zijn
Sluiten