Dit appartement in Praag lijkt nog niet helemaal af

Maar dat is het wel degelijk. Architect DDAANN kreeg de opdracht om in dit appartement in Praag oud en nieuw samen te laten komen. En dat heeft hij onder andere gedaan door de muren onbehandeld te laten. Een gewaagde manier om de geschiedenis van een huis te laten zien, maar goed gelukt is het zeker!

DDAANN combineert de ruwe look met strakke en moderne meubels. Zo krijgt het appartement toch een frisse en eigentijdse uitstraling. Ben je fan van minimalistische interieur? Bekijk dan ook eens deze binnenkijker bij een loft in Stockholm.

appartement in praag

DDAANN heeft het appartement een stuk ruimtelijker gemaakt door de muur tussen de woonkamer en de slaapkamer weg te halen. Zo ontstond er een ruime kamer waardoor het appartement een stuk groter lijkt. Woon je zelf in een klein appartement, dan is dit natuurlijk een manier om meer ruimte te creëren. Maar heb je geen muur om te slopen of hou je liever alles heel, dan hebben wij nog een aantal tips voor je om het maximale uit jouw ruimte te halen!

appartement in praag
appartement in praag

Een ontzettend leuk idee: een knus huisje als bed! Zo creëer je een gezellige slaapkamer en natuurlijk een heel uniek bed. Ook in deze hotelkamer in Berlijn is het bed verborgen in een mini-huisje. Hoe cool!

Door veel wit en lichte meubels te gebruiken, wek je de indruk dat jouw interieur heel ruimtelijk is, ook al woon je maar op een paar vierkante meters. Dat zie je ook goed in dit appartement. De meubels bijvoorbeeld zijn niet heel massief, waardoor ze de ruimte domineren. En omdat niet elke hoek gevuld is straalt het interieur veel rust uit.

appartement in praag
appartement in praag

In dit appartement kan je heel goed zien hoe belangrijk de juiste vloer is. Door elke ruimte in het appartement een andere vloer te geven heeft DDAANN heel duidelijk de verschillende ruimtes afgebakend. In de woon- en slaapkamer is dit natuurlijk heel belangrijk, omdat dit één ruimte is. Door twee verschillende vloeren te leggen lijken er alsnog twee kamers te zijn. De keuken heeft nog een prachtige authentieke vloer, waarmee de historie van het appartement benadrukt wordt.

appartement in praag
appartement in praag

Wat wij heel gaaf vinden aan dit appartement in Praag is dat er een vleugje Nederlandse kunstgeschiedenis in terug te vinden is. De meubels in het interieur zijn namelijk geïnspireerd op De Stijl, een Nederlandse kunststroming uit de 20e eeuw waarin onder andere Piet Mondriaan en Gerrit Rietveld een belangrijke rol speelden. Vooral het gebruik van primaire kleuren en geometrische vormen past goed bij deze stijl. Dat zie je goed terug in de strakke keuken en het wastafelmeubel in de badkamer.

appartement in praag
appartement in praag
appartement in praag

www.curbed.com

Reageer op artikel:
Dit appartement in Praag lijkt nog niet helemaal af
Sluiten