Dit appartement in New York lijkt nu een stuk groter dan het was

Als er iets is wat wij graag zien, dan zijn het wel gigantische make-overs van interieurs. Een goed voorbeeld van zo’n te gekke transformatie is dit appartement in New York. Voorheen woonde hier een oudere vrouw, die de ramen verduisterde met grootse gordijnen en het huis volzette met kitsch meubilair. Niet zo handig in een klein appartementje als dit. Toen prop-stylist Anthony D’Argenzio en zijn verloofde het appartement betrokken, besloten zij dan ook direct om dit interieur om te gooien.

Ze stripten de muren totdat de oorspronkelijke bakstenen muren tevoorschijn kwamen en sloopten een muur om meer ruimtelijkheid te creëren. De before & after foto’s zie je hieronder.

Before: weinig licht en weinig ruimte

After: veel meer licht en ruimte door de lichte vloer en de bakstenen muur, die wit geverfd werd.

Door minder massieve meubels in de ruimte te zetten, lijkt de ruimte groter. Ook kun je met spiegels de kamer groter laten lijken

Before: een klein en donker keukentje

After: een super stijlvolle en lichte keuken mét bar

Door de muur deels af te breken, creëer je veel meer licht en een open sfeer. De bewoners kozen voor een lichte vloer, witte wanden en een wit plafond. Ze vonden donker hout bij een kerk in Brooklyn en gebruikten dat voor een één-persoons-bar. Een oude koperen leiding functioneert nu als rek voor de pannen boven het aanrecht.

De bewoners verwijderden alle bovenkastjes en plaatsten als alternatief planken om zo meer ruimtelijkheid te creëren.

Is jouw keuken ook klein? Lees ons artikel met tips om optimaal gebruik te maken van je kleine keuken.

De vintage kunst vonden de bewoners op vlooienmarkten. Tip voor iedereen die zo’n markt bezoekt: leer de kunst van het afdingen!

Net als in de woonkamer hangt ook in de slaapkamer een kroonluchter, die voor een elegante en klassieke look zorgt. Bekijk ook eens ons moodboard met de mooiste interieurs waar kroonluchters de toon zetten.

MEER LEZEN
Wil je na het zien van dit appartement in New York ook jouw kleine huisje opnieuw stylen en inrichten? Wij geven je graag wat tips zodat je huis een stuk ruimer lijkt.

www.lonny.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Dit appartement in New York lijkt nu een stuk groter dan het was
Sluiten