Prachtig interieur vol souvenirs en bijzondere vondsten

Rebecca woont samen met haar gezin in dit prachtige appartement in Kopenhagen. Het gezin heeft veel gereisd en voor langere perioden in het buitenland gewoond. Nu zij in Kopenhagen hun vaste basis hebben gevonden, was het een uitdaging om al hun souvenirs en vondsten in hun interieur terug te laten komen.

Het appartement, een oud gebouw uit 1800, is zo authentiek mogelijk gelaten. Onbewerkte muren, de originele vloer en zichtbare balken. Alle meubelen zijn gemaakt van eerlijke en duurzame materialen. Rebecca heeft een grote liefde voor hout, wat ook goed terug te zien is in het interieur.

>> 6x inspiratie en tips voor je eigen huisbibliotheek

Het huis had oorspronkelijk twee woonkamers, maar deze muur is al snel doorbroken om een grote ruimte te creëren. Om de authentieke architectuur van het appartement toch te laten zien zijn de balken gebleven. De muren zijn vrijwel allemaal onbewerkt gebleven, net als de vloer.

Wil je ook zo’n stoere muur thuis, maar is het geen optie om de muren helemaal te strippen? Zo maak je met isolatieschuim een bakstenen muur die niet van echt is te onderscheiden. En weer makkelijk is af te breken!

Door de vele reizen staan er veel interieurobjecten van verschillende etnische afkomsten. Rebecca vindt dit juist een mooie weerspiegeling van de ervaringen van haar gezin. Het contrast in tijd, stijl en cultuur maakt het interieur interessant. Ze houdt van puur minimalisme, maar het moet wel gepaard gaan met een persoonlijke touch.

>> Shop the look: minimalistisch atelier

Veel vondsten en souvenirs zijn tentoongesteld in een mooie houten kabinetkast.

Bekijk ook

  • Vintage items in de slaapkamer voor een persoonlijke look
  • 7 tips voor een tijdloos interieur
  • Reageer op artikel:
    Prachtig interieur vol souvenirs en bijzondere vondsten
    Sluiten