Dit stijlvolle appartement in Barcelona straalt luxe uit

Dit appartement in Barcelona is gewoon één en al luxe! Misschien ben je niet zo van de gouden accessoires – de kleur goud wordt toch een beetje gezien als tacky – maar dit appartement bewijst dat het juist super stijlvol kan zijn. Door de gouden accessoires te combineren met ‘warme’ elementen als prachtig hout en fijne stoffen met patronen voelt het appartement alles behalve kil aan. En natuurlijk helpt de bijzondere verlichting ook een handje.

Het appartement is ontworpen door AAGF Arquitectura. Scroll snel verder voor de prachtige foto’s!

appartement in Barcelona
appartement in Barcelona
appartement in Barcelona

Het kleurenpalet is vrij basic: de wit gestuukte muren worden afgewisseld met luxe houten inbouwkasten. De originele balken van het gebouw geven het een authentieke look, terwijl alle gouden accessoires in het interieur zorgen voor de luxe uitstraling. In het gehele appartement worden de balken worden verlicht met spots. En ook al is het appartement vrij modern, de warmte van het licht zorgt toch voor gezelligheid.

Leuk detail: de inbouwkasten hebben openingen waardoor de originele muur van het pand nog te zien is.

appartement in Barcelona
appartement in Barcelona
appartement in Barcelona

In de prachtige vloer zijn veel vlakverdelingen te vinden. Zo wordt het hout gecombineerd met een bewerkte tegel en een zacht vloerkleed. Het appartement heeft een open indeling, maar door de verschillende vloeren worden de ruimtes toch van elkaar gescheiden.

De vloer bepaalt eigenlijk de hele sfeer in huis. En juist daarom is het vaak moeilijk om een keuze te maken! In dit artikel geven we je een inspiratieboost voor mooie én makkelijk te onderhouden vloeren.

appartement in Barcelona
appartement in Barcelona
appartement in Barcelona

Door het gebruik van een aantal luxe materialen en meubels krijgt het huis een chique uitstraling. Hoogglans witte kasten en marmeren tafelbladen zijn nu eenmaal het toppunt van een luxe interieur! Wanneer je deze ‘koele’ materialen combineert met warme elementen als hout, meubels met stoffen bekleding en mooie sfeerverlichting zal het huis toch heel huiselijk ogen. In dit appartement zijn de ouderwetse luiken ook een heel goede toevoeging: ze brengen het moderne interieur in balans.

appartement in Barcelona
appartement in Barcelona

De eigenaren van het appartement hebben wel drie eettafels! Een marmeren tafel in de woonkamer, een lange moderne tafel in de tussenruimte én een hoge tafel met barkrukken in de prachtige keuken. Wanneer je zoveel tafels hebt om uit te kiezen, blijven er twee vaak ongebruikt. Wij geven je tips voor de styling van een ongebruikte eettafel, lees ze hier!

appartement in Barcelona
appartement in Barcelona

De gouden elementen komen in het gehele huis terug, zowel in de accessoires en meubels als in de hardware. De zwart-witte badkamer ziet er op het eerste oog misschien wat simpel uit, maar er is wel veel aandacht besteed aan de details. De lampen reflecteren in de glazen deur, waardoor de badkamer groter lijkt dan dat die in werkelijkheid is. Ook de witte metrotegels en het bewerkte kleedje werken hier aan mee. Het geheel wordt afgemaakt met prachtige gouden kranen en stangen en stoere spiegels. Wist je dat je zulke spiegels heel makkelijk zelf kan maken? Bekijk daarvoor deze DIY!


Ben je door dit appartement in Barcelona benieuwd geworden naar meer luxe optrekjes? Bekijk dan ook deze artikelen:

www.archilovers.com

Reageer op artikel:
Dit stijlvolle appartement in Barcelona straalt luxe uit
Sluiten