Dit appartement heeft dé perfecte gallery wall

Wij zijn fan van de gallery wall! Het is de perfecte manier om je interieur een persoonlijke touch te geven. De combinatie van verschillende prints, kunst en foto’s geeft je huis een speelse look en daarnaast is het ook een goede manier om een lege, saaie muur op te vullen. Zo ook in dit prachtige appartement in Göteborg. De gallery wall wordt gecombineerd met een fijn Scandinavisch interieur met neutrale tinten en hier en daar een mid-century meubel. Kijk je mee?

Hoewel de woonkamer vrij neutraal is, krijgt het interieur een goede oppepper door de prachtige gallery wall. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende lijsten, maar ook van verschillende stijlen prints en kunst. De foto aan de rechterkant – een poster van fotografe Kristina Dam – heeft een mysterieuze look, maar door de foto te combineren met verschillende kunstwerken krijgt de gallery wall een speelse look. De donker houten meubels geven het interieur wat meer kleur, maar wel op een subtiele manier.

Psst! Zo’n prachtige mid-century stoel is een fantastische toevoeging aan het interieur, maar hoeft gelukkig echt niet duur te zijn! Bovenstaand exemplaar koop je gewoon bij IKEA.

Naast de coole gallery wall, is er nog een andere eye catcher in deze woonkamer: de kortste muur van het appartement doet dienst als thuisbibliotheek. Lange planken zijn opgehangen aan stalen profielen, zodat je de hoogte van de planken kunt aanpassen op het object wat je tentoon wil stellen – in dit geval een te gekke globe. Zo simpel kan het zijn!

Een superslimme designer trick: draai de boeken om, dus met de kaft naar de muur toe. Zo krijgt je boekenkast een neutrale uitstraling, zonder allerlei verschillende kleuren!

>> 4x inspiratie voor het leggen van metrotegels

Ook de slaapkamer is goed gestyled en heeft een fijne gallery wall. Ben je door deze binnenkijker helemaal geïnspireerd en wil je zelf aan de slag? Bekijk dan even deze infographic voor de beste layout en deze tips voor het combineren van verschillende prints.

De fijne kinderkamer geeft iets meer kleur gekregen dan de rest van het appartement, maar is evengoed nog lekker clean en basic. Ben jij – net als wij – verliefd op het Tomado wandrek? Met deze IKEA hack maak je er zelf één!

www.stadshem.se

Reageer op artikel:
Dit appartement heeft dé perfecte gallery wall
Sluiten