Dit appartement bewijst dat pastelkleuren in het interieur een héél goed idee zijn

Zijn pastelkleuren in het interieur te schattig naar jouw idee? Dit appartement bewijst maar weer dat pastel niet alleen leuk is voor de slaapkamer van je dochter. De kleuren zijn fijn met elkaar gecombineerd met hier en daar een iets ‘hardere’ uitschieter. De felgroene kozijnen, het onbewerkte plafond en metalen accessoires maken het interieur uniek, en daar houden we van!

Het appartement, oorspronkelijk in Art Nouveau stijl, is compleet gerenoveerd en ingericht door architectenstudio CaSA.

Wanneer een interieur veel kleur heeft is wit vaak een goede basis én een fijne tegenhanger. In het gehele appartement ligt een witte vloer, maar in de woonkamer is er gekozen voor een patroon in dezelfde tint als de bank. Omdat deze tint op meerdere plekken terugkomt zorgt het — ook al heeft de vloer een druk patroon — tóch voor rust en eenheid. Om het appartement toch stoer te houden is bij de renovatie het systeemplafond helemaal weggehaald en het originele plafond onbewerkt gebleven.

>> Een lesje kleur kiezen

In de keuken komen de kleuren je tegemoet! Ook hierbij is gekozen voor een witte basis: de keuken. Hoe leuk zijn de plankjes met accessoires? Super makkelijk te maken met een aantal kleine houten balkjes en witte console plankjes.

>> Maagdelijk witte keukens

In de hal is de zalmroze kleur helemaal doorgetrokken tot het plafond.

Het kozijn in de slaapkamer heeft dezelfde kleur groen als het kozijn in de keuken. Als je huis nog wel wat kleur kan gebruiken, is dit een goede manier om dat snel en makkelijk voor elkaar te krijgen! Bekijk hier onze inspiratie boost met gekleurde kozijnen en deurposten.

Nog niet helemaal overtuigd? Ons moodboard Pasteltinten en Metallic sluit goed aan op dit interieur.

curbed.com