Dit 19e-eeuws huis is een mix van klassiek en industrieel

Laatst lieten we je met dit interieur zien hoe je interieurstijlen makkelijk kunt mixen. Je hoeft namelijk niet altijd voor één stijl te kiezen. Nu hebben we weer een pareltje voor je waaruit blijkt dat een fijne mix & match voor een verrassende look kan zorgen. Dit 19e eeuwse huis in Gloucestershire, Engeland was oorspronkelijk van een rijke ondernemer, maar is na decennia erg afgebladerd. Een prachtig project voor de designer Niki Turner, die het huis met maar liefst vijf slaapkamers, een tuinhuis en immens grote keuken onder handen heeft genomen. Het huis is nu verdeeld in tweeën, wat is terug te zien in het interieur. Namelijk een industriële en een klassieke stijl.

Een klassiek interieur wordt vaker gecombineerd, zoals in dit droomappartement in Parijs. Daar hebben alle klassieke elementen een moderne touch.

19e eeuwse huis
19e eeuwse huis

Bij binnenkomst krijg je gelijk een warm welkom door de fijne sfeer in de hal. De donkere muren en deuren geven een luxe touch, dat samen met de authentieke stenen vloer niet duister overkomt. Leuk detail: de lamp is gemaakt van echte takken! Dit haalt een stukje buiten letterlijk naar binnen. Ben je niet zo’n fan van deze takkencreatie? Dan zijn deze lampen wellicht een goede toevoeging aan jouw hal.

19e eeuwse huis
19e eeuwse huis
19e eeuwse huis

In de keuken komt de robuuste stijl terug met een betonlook en grove houten meubels. Vroeger werd deze ruimte gebruikt als biljartruimte. Het hoge plafond met authentieke houten balken geven de keuken een ruimtelijk en ruw effect, wat perfect past bij een industrieel interieur.

Door te kiezen voor een mix & match aan eetkamerstoelen, vitrinekast en gouden kandelaren knipoogt het interieur naar het jaar van oorsprong van het huis.

19e eeuwse huis
19e eeuwse huis

Waar in de hal en keuken gekozen is voor duistere kleuren, is de woonkamer een verademing aan licht. Door zowel de muren als het plafond in witte verf te dopen, lijkt de kamer nog ruimer dan dat hij al is. Dankzij de kleurrijke kussens, die matchen bij de lijst aan de muur, fleurt de kamer echt op, terwijl dit eigenlijk details zijn.

Dit kun je goed meenemen in je eigen interieur. Wanneer je kiest voor een neutrale basis, zoals hier met de witte wanden en grijze banken, kun je steeds je interieur een andere look geven door de veranderen van accessoires.

19e eeuwse huis
19e eeuwse huis

Elke slaapkamer heeft een andere stijl. Zo heeft de ene slaapkamer een duidelijk klassieke stijl met gepleisterde muren en off-white kleuren en heeft een andere slaapkamer een moderne look met strakke witte wanden. Erg leuk om in te variëren!

19e eeuwse huis
19e eeuwse huis

Van plan om ook in een oud huis te wonen? Check dan deze artikelen voor inspiratie!

www.themodernhouse.com

Reageer op artikel:
Dit 19e-eeuws huis is een mix van klassiek en industrieel
Sluiten