9 dingen die elke volwassen vrouw in huis moet hebben

Als je student bent kun je je nog wel verontschuldigen voor het feit dat je een wijnfles opent met een schroevendraaier en dat je vervolgens de lege wijnfles van het etiket ontdoet en gebruikt als kandelaar. En als je net student af bent, mag je ook best nog plastic servies inslaan als je veel gasten te eten hebt. Maar op een gegeven moment komt er wat meer geld in het laatje en transformeert je huis toch naar een volwassen interieur.

En dan moet je de volgende items zeker niet vergeten aan te schaffen!

1. Een complete gereedschapskist

Een volwassen vrouw kan haar eigen klusjes wel klaren, toch? In elk geval de kleine projecten, zoals het ophangen van lijsten bijvoorbeeld. Toegegeven: sommige klussen blijven lastig, maar ook in dat geval is het handig om een goed gevulde gereedschapskist te hebben. Dan hoeft je handige vriend die tenminste niet zelf mee te nemen. Dingen die je absoluut moet hebben? Een hamer, schroevendraaier, boormachine, zaag, moersleutel en het liefst ook een spanningsmeter.

2. Echte kandelaars

De tijd dat je lege wijnflessen als kandelaar kon gebruiken is voorbij. En lege jampotjes zijn inderdaad ook heel leuk om waxinelichtjes in te doen, maar als volwassen vrouw mag je jezelf ook best een cadeautje geven en dan is een echte kandelaar best wel een goede aankoop. Geloof ons!

3. Echte snijmessen

Héél irritant, die mesjes van de IKEA of de Xenos die bij drie keer snijden alweer bot zijn. En toch koop je ze elke keer weer, want ze zijn nou eenmaal erg goedkoop. Maar wordt het niet eens tijd om één keer goed te investeren in een kwalitatief goed messenset? Misschien wel. Als je het echt te duur vindt, vraag het dan bijvoorbeeld als verjaardagscadeau. Daar ben je immers nooit volwassen genoeg voor!

4. Een wijnopener én afsluiter

Trok jij in je studententijd de kurk met een schroevendraaier uit de fles? Knap hoor, maar echt handig is dat toch niet. Naast een normale wijnopener is het ook handig om een afsluiter te kopen. Zo kun je de wijn vacuüm zuigen als de fles nog niet leeg is en nog dagen bewaren! Ideaal.

5. Een compleet servies én genoeg bestek

Voorheen kon je je vrienden nog wel van plastic borden en uit plastic glaasjes laten drinken als er een etentje bij jou thuis plaatsvond. Maar nu kan dat eigenlijk toch stiekem niet meer. Het is ten eerste niet echt milieubewust en daarnaast staat het ook niet heel gezellig op tafel. Geef jezelf een compleet servies en bestek cadeau. Dat betekent overigens niet dat alle borden moeten matchen, want een bonte mix aan de eettafel kan heel stijlvol zijn!

6. Een echt kunstwerk

En daarmee bedoelen we dus niet dat standaard kunstwerk van IKEA, dat je in tig andere huizen ook aan de wand ziet hangen. Nee, wij bedoelen echt een mooi kunstwerk waar je oprecht iets mee hebt. Dat hoeft overigens helemaal niet moeilijk te zijn. Check bijvoorbeeld deze tips en behoed jezelf voor de meest gemaakte fouten op het gebied van kunst toevoegen!

7. Een echte werkplek

Dit hoeft niet per se een speciale kamer te zijn. Je kunt ook prima een hoekje van de woon- of slaapkamer inrichten als home office. Op Roomed vind je genoeg inspiratie! Check onze volledige pagina over de home office hier.

 

8. Planten of bloemen

Wij kunnen ons niet voorstellen dat je in een huis zonder planten of bloemen woont. Als je veel op reis bent (voor je werk of privé) dan begrijpen we overigens best dat het lastig is om je planten in leven te houden. Maar gelukkig bestaan daar handige trucjes voor. En ben je wel vaak thuis, maar heb je stiekem gewoon niet echt groene vingers? Roomed to the rescue!

9. Baking soda

Want hiermee kun je werkelijk heel veel klusjes in huis klaren. En dan hebben we het niet over je baksels. Baking soda is namelijk ook een ideaal schoonmaakmiddel. Bekijk alle baking soda tricks.

Keep it clean

Misschien wil je dit liever niet horen en we proberen je zeker niet de les te lezen (we zijn zelf ook zeker niet perfect op dit gebied), maar een volwassen vrouw heeft naast al deze spullen, toch ook echt een opgeruimd huis.
Tip: zo heb je altijd een opgeruimde kast

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
9 dingen die elke volwassen vrouw in huis moet hebben
Sluiten