Judith Tielemans
Judith Tielemans Interieur 6 jan 2022

Dierenprints in huis ordinair? Met deze tips hou je het classy

Een zebrakleed op vloer, tijgerprint aan de muur en een leeuwenbeeldje in de hoek van je kamer. Tenzij je Joe Exotic van Tiger King bent, is het niet oké om eindeloos te blijven combineren met dierenprints in je huis.

Met deze tips hou je het classy, zonder dat het saai wordt.

1. Less is more

Het grootste gevaar met dierenprints is dat ze lang niet met alles matchen in huis. Een poef met tijgerprint tegen een knalroze muur? Kun je toch maar beter laten. Een dierenprint in huis kan super leuk zijn, maar als je het vervolgens met net zo iets heftigs combineert, is het al snel ordinair. Kies daarom eerder voor neutrale elementen, die je in de buurt zet van een exotisch meubelstuk.

2. Serene kleuren

Vooral tinten zoals groen, wit en bruin doen het goed in combinatie met een dierenprint. Denk aan een zonovergoten savanne. Dit landschap is niet voor niks het thuis van exotische diersoorten. Daarom zijn ook beige en bruine kleuren ook een goed gezelschap voor accessoires met een dierenprint.

3. Mix and match

Gouden accessoires maken de boel in huis gezellig en dat geldt ook zeker in combinatie met een dierenprint. Maar ook meubels gemaakt van rotan of exotische houtsoorten zoals mahonie of ebbenhout zijn een goede toevoeging in je interieur.

Hoe pas je dat in de praktijk toe? Laten we kijken naar voorbeelden waar we blij van worden.

Zebra kleed

Dit prachtige zebrakleed is een absolute eye catcher in dit klassieke interieur. Dankzij de blauw-grijze kleur aan de muur voelt dit interieur helemaal niet ordinair aan. In tegendeel: de meubels, gallery wall en het kleed vullen elkaar alleen maar aan.

Tijger stoelen

Deze ruimte krijgt in één klap een finishing touch door deze statement stoelen. Ook de glazen tafel en witte banken doen het goed in gezelschap van de tijgertjes.

En ook hier blijft alles classy dankzij de natuurlijke materialen en het rustige gebruik van kleur.

Geef je interieur een vrolijke touch met een knalroze flamingo

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dierenprints in huis ordinair? Met deze tips hou je het classy
Sluiten