Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Trends 1 jul 2020

Zo combineer je dierenprints in je interieur (zonder dat ‘t ordinair wordt)

You love it or you hate it. Dierenprints in je interieur. Maar aangezien je op dit artikel geklikt hebt, verwachten we dat jij het wel interessant vindt om dierenprint in jouw huis terug te laten komen. Hoe je dat zou kunnen doen, vertellen we je in dit artikel.

Na héél veel van die maximalistische interieurs met dierenprints bekeken te hebben, kunnen we vaststellen dat de volgende dierenprints het vaakste terug komen in interieurs:

  • Panter
  • Zebra
  • Dalmatiër (stippen)
  • Tijger
  • Giraffe

Key is wel om het niet ordinair over te laten komen. En eerlijk is eerlijk: vaak kan het combineren van dierenprints in je interieur wat tacky overkomen. In de onderstaande afbeeldingen laten we je zien hoe het wél moet, en geven we je nog een aantal toffe shop-tips.

4 interieurs waar de dierenprint de hoofdrol speelt

De interieurs die je gaat zien zijn allemaal maximalistisch, eclectisch en opvallend. Maar bovendien: ze zijn gedurfd. En daar kunnen we alleen maar respect voor hebben.

De populairste dierenprint van het moment is 100% zeker de panterprint. Niet alleen in de modewereld zien we deze print weer steeds vaker voorbij komen, ook in meubels, accessoires en zelfs op muren is panterprint hot. Op de bovenstaande foto vinden we de combinatie van het vloerkleed en het beeld zo leuk. Eigenlijk is ‘ie zo fout dat ‘ie leuk is.

Zelf ook een panter vloedkleed scoren? Dan verwijzen we je graag door naar de prachtige kleden van Doing Goods. Of ga voor een subtielere keuze door een luipaardkussen en giraffekussen met elkaar te combineren.

Als je nog een stapje verder durft te gaan, dan vinden we luipaardprint op de muur fantastisch. Ja, het is opvallend. Maar combineer het met wat rustigere items, en je hebt een fantastische eyecatcher in handen.

Go pink

Voor een home office of een kinderkamer is een rustige variant van de panterprint muur ook nog een toffe optie. En met ‘rustig’ bedoelen we dan roze. Of glitters. Hóé tof zou het bovenstaande behang zijn met glitters…

Vind je dit behang toch niet genoeg, dan kan je er altijd nog voor kiezen om de kamer af te maken met accessoires die er goed bij passen. Aanraders zijn bijvoorbeeld dit fotolijstje en deze vaas. Een andere kleur, maar wel dezelfde stijl. We zien het al helemaal voor ons.

Op de redactie zijn we ook gek op Dalmatiër stippen. Deze zie je iets minder vaak terug dan de populaire panterprint, maar het is wel een goede manier om een dierenprint terug te laten komen in een zwart-wit interieur. Wat ons betreft gaan we deze print de komende tijd nog veel vaker terugzien.

Toch niets voor jou? Probeer dan eens deze woontrends

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo combineer je dierenprints in je interieur (zonder dat ‘t ordinair wordt)
Sluiten