Ilse van Elleswijk
Ilse van Elleswijk Kinderkamer 14 feb 2020

Leuke decoratie voor aan de muur: een (fake) dierenkop als eyecatcher

Ben jij nog op zoek naar leuke decoratie voor aan de muur? Wij houden wel van een mooi gestylde muur. Een posterwand is natuurlijk super tof, maar soms wil je net even wat anders. Een nep-dierenkop om een statement te maken, bijvoorbeeld.

Zelf zijn wij helemaal gek van een mooie (fake) dierenkop aan de muur. Van een heerlijk zachte pluche olifant in de kinderkamer, een geometrische dierenkop in de keuken tot een mooi (fake) gewei aan de muur. Wij hebben de leukste inspiratie voor je op een rij gezet.

Dierenkoppen in de kinderkamer

De kinderkamer is onze favoriete kamer om een dierenkop aan de muur op te hangen. Welk kindje is er nou niet gek op een aaibare dierenkop boven zijn bed?

Deze zachte pluche muurdecoratie is verkrijgbaar in allerlei soorten: van olifant, giraffe tot konijn. Ze zien er super schattig uit en zijn een perfect match voor in de kinderkamer.


Toch liever iets anders? Deze dierenkoppen van zeegras zijn ook erg leuk voor in de baby- of peuterkamer. Gecombineerd met mooie boho accessoires creëer je een unieke styling om bij weg te dromen.

Geometrische vormen aan de muur

Niet alleen in de kinderkamer is het leuk om een dierenkop aan de muur te hangen. Ook de woonkamer, slaapkamer of keuken zijn een goede plek om een dierenkop aan de muur te hangen. Nu kunnen wij ons voorstellen dat je daar liever geen pluche dierenkop aan de muur hangt, maar gelukkig zijn er genoeg leuke alternatieven.

Zelf zijn wij helemaal gek op wanddecoratie met geometrische vormen. Hoog op ons wensenlijstje staat toch wel deze stoere stier, maar deze geometrische vormen zijn in allerlei diersoorten en kleuren te verkrijgen. Zo kan je ook kiezen voor een hert, haring (ja, echt!) of kat. Leuk om bijvoorbeeld in de keuken boven het aanrecht op te hangen of op de muur achter de bank.

Natuurlijk kan je ook zelf aan de slag met een geometrische vorm op de muur. Meer dan zwart tape en een beetje geduld heb je niet nodig. Zo is deze giraffe een DIY, maar je kan elke vorm en diersoort die je maar wilt zelf maken. Zoek je nog inspiratie? Op Pinterest zijn genoeg leuke ideeën te vinden.

Een fake hertenkop als muurdecoratie

Een klassiek of stoer interieur met een hertenkop aan de muur vinden wij prachtig om te zien. Gelukkig kwamen wij ook een aantal hele mooie alternatieven tegen met een fake hertenkop als muurdecoratie.

Deze hertenkop van hout staat geweldig in een klassiek of Scandinavisch interieur. Je zou hem eventueel zelfs een ander kleurtje kunnen geven, alhoewel wij hem zo puur natuur toch het mooist vinden.

Nog een origineel idee voor aan de muur is deze hertenkop gemaakt van zeeschuim. Zowel het gewei als de kop zijn in allerlei verschillende kleuren te bestellen, zodat je altijd een hertenkop kan uitzoeken die bij je inrichting past.

Meer inspiratie voor aan de muur?

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Leuke decoratie voor aan de muur: een (fake) dierenkop als eyecatcher
Sluiten