Maud van Dijck
Maud van Dijck Lifestyle 4 okt 2021

6 toffe ideeën voor een gezellig dierendagje weg met je huisdier

Je kan je huisdier ook met een leuk dagje buitenshuis verwennen op dierendag. Ga bijvoorbeeld bij een vriendin op bezoek en laat je huisdieren lekker met elkaar stoeien. Of maak er echt een uitje van met je dierenvriend.

Niet ieder huisdier zal even blij zijn met de activiteiten hieronder, dus kijk of er eentje bij zit waar je denkt dat jouw huisdier meteen van zal spinnen of kwispelen.

6 ideeën voor een dierendag uitje

1. Wandelen door een dierenpark met je hond

Aan een wandeling met je hond had je waarschijnlijk al gedacht, maar misschien nog niet om dat in een dierenpark te doen. In veel dierenparken in Nederland is het toegestaan om je hond mee te nemen (wel aan de lijn).

Zo kan je bijvoorbeeld naar het Ouwehands Dierenpark of Dierenpark Amersfoort. Daarnaast kan je hond ook mee met een familiedag naar het pretpark zoals naar Drievliet (mits je een verplichte ‘kakzak’ aanschaft bij de ingang).

2. Laat je huisdier overnachten in een dierenhotel

Er zijn genoeg dierenhotels waar je je huisdieren met een vakantie kan verwennen op dierendag. Hieronder hebben we een lijst gemaakt met verschillende opties:

3. Een dagje dierenspa of een trimsalon

Trakteer je hond of kat op een dierendagje wellness bij een dierenspa of trimsalon. Net zoals wij kunnen genieten van een bezoek aan de haarsalon of een nagelstudio, houden je huisdieren er ook wel van zo verwend te worden.

Belle diertotaal die hierboven stond vernoemd biedt ook wellness behandelingen aan voor je katten of honden. Of ga met je viervoeter naar Spa4Dogs.

6 tips om te voorkomen dat jouw kat de meubels kapot krabt

4. Ga fietsen met je huisdier in de mand

Sommige huisdieren (vooral honden) vinden het heerlijk om in een mand mee een fietstocht te maken. Zeker als het gaat om oude kleine honden die toch wel snel moe worden na een wandeling is een fietstocht een tof idee.

5. Volg een workshop met je huisdier

Ideaal als je nog niet zo lang een huisdier hebt, want veel workshops zijn gericht op de vertrouwensband tussen mens en dier. Zo kan je in Zaandam workshops bij Gevoelsdier of ga zelf een cursus volgen bij Edupet in Veenendaal om je huisdier beter te verzorgen voor de volgende dierendag.

6. Geen huisdier? Ga naar een kattencafé

Ook zonder huisdier kan je jezelf met dieren verwennen op dierendag. Kijk of er een stad bij jou in de buurt ligt waar ze een kattencafé hebben. Of ga een dagje naar de kinderboerderij om lekker met konijnen te knuffelen.

De populairste huisdierennamen, staat de naam van jouw huisdier erbij?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 toffe ideeën voor een gezellig dierendagje weg met je huisdier
Sluiten