De kunst van het minimalistisch stylen van een dienblad

Onze Scandinavische bovenburen hebben zich de kunst meester gemaakt: minimalistisch stylen. Wil jij je ook graag wagen aan deze stijl, maar weet je nog niet zo goed hoe je dat aanpakt – begin dan klein! Met een dienblad bijvoorbeeld. Wij geven je tips en inspiratie.

>> 5 tips voor een een minimalistisch interieur

Bron: Gubi
Bron: Style and Minimal

Beauty ritueel

Dat mooie flesje parfum, een tube luxe handcrème en je favoriete lotion. Geef ze een mooi plekje op een marmeren dienblad. En bij de minimalistische stijl, horen ook simplistische verpakkingen. Zwart en wit spelen de hoofdrol in dit tafereel. Less is more. De wattenschijfjes kun je bijvoorbeeld bewaren in een potje van keramiek. Gooi een uitgebrande geurkaars ook niet zomaar weg – een luxe exemplaar misstaat ook zeker niet als houder voor je make-up kwasten. Zo is jouw badkamer ook helemaal Instagram-waardig!

Roomed’s favorieten:
Waar scoor je nou mooie accessoires en producten voor op je dienblad in de badkamer? Fijne zeepjes en lotions in een minimalistische verpakking vind je onder andere bij & Other Stories en Sissy Boy

Bron: Muuto

Aardewerk en natuurlijke materialen

Een minimalistisch tafereeltje hoeft niet per se te pronken op een marmeren dienblad – ook eentje van hout kun je simplistisch stylen. Natuurlijke materialen geven meer warmte, waar het marmer koeler oogt. Ga in ieder geval voor zachte tinten en simplistisch vormgegeven vaasjes en kandelaren. Vermijd te veel sierlijkheden en onnodige troepjes. Back to basic, keep it simple. Ook mooi: plaats in een vaasje een gedroogde bloem of een artisjok.

Roomed’s favorieten:
Een marmeren dienblad hoeft niet duur te zijn, Xenos heeft er bijvoorbeeld ook een aantal in het assortiment. Voor minimalistische vaasjes en potjes in zachte tinten kun je je hart ophalen bij Scandinavische merken zoals House Doctor en Hay.

MEER MINIMALISME

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
De kunst van het minimalistisch stylen van een dienblad
Sluiten