Deze Zweedse studio geeft inspiratie voor het inrichten van een kleine ruimte

Natuurlijk is het fijn om een gigantische woonruimte tot je beschikking te hebben, maar klein wonen heeft ook zo zijn voordelen. Zo heb je alles binnen handbereik en hoef je niet eerst een wandelroute van twintig meter af te leggen naar de keuken voor je favoriete snack om vervolgens weer twintig meter terug te sprinten naar de bank. Het inrichten van een kleine ruimte vraagt daarentegen wel om wat creativiteit. Je kunt niet zomaar de hele ruimte vol zetten en moet een fijne balans zien te vinden tussen praktische en stijlvolle oplossingen.

Woon jij zelf in een klein huis? Hopelijk geeft deze Zweedse studio je wat inspiratie en heb je wat aan onze tips bij het indelen van de ruimte.

Het eerste wat opvalt in deze studio is de lichte ruimte. Het is natuurlijk typisch Scandinavisch om de vloeren, muren en het plafond wit te verven en dat is niet zomaar. Scandinaviërs zijn dol op licht en bovendien lijkt de ruimte hierdoor een stuk groter.

Bij het inrichten van een kleine ruimte kun je het beste gaan voor meubels op hoge poten, zoals hier de bank en de sofa. Beide meubels zijn in principe redelijk massief, maar doordat ze op hoge poten staan ‘oogt’ het geheel luchtiger. Ook transparantie is belangrijk en daarom is het slim om voor planken of een stellingkast te kiezen in plaats van een dichte kast.

Shop the look van deze studio hier.

Door het bedlinnen ook licht te houden, valt het bed haast weg in de hoek. Onderscheid tussen het woon- en slaapdeel wordt gemaakt door het kunstwerk aan de wand. Dit functioneert haast als een scheidingslijn.

Tip: zet meubels op wieltjes zodat je ze makkelijk kunt verplaatsen als ze in de weg staan.

Koperen buizen functioneren nu als kapstok en brengen op die manier een stoer element aan de gang. We hebben nog zeven ideeën voor de kapstok trouwens.

MEER LEZEN
Woon je zelf in een studio en ben je gek op de Zweedse stijl? Bekijk dan ook deze studio in Göteborg vol inspiratie voor het inrichten van een kleine ruimte.

www.stadshem.se

Reageer op artikel:
Deze Zweedse studio geeft inspiratie voor het inrichten van een kleine ruimte
Sluiten