Deze vrouw bewijst dat je prima je hele leven in je studentenhuis kunt blijven wonen

Wie als student in een typisch studentenhuis woont of heeft gewoond, moet er waarschijnlijk niet aan denken om daar de rest van zijn of haar leven te blijven wonen. Nu kun je het als student best treffen natuurlijk, maar over het algemeen is de gemiddelde studentenwoning niet echt ruim en fris. Toch zijn er mensen die maar al te graag blijven hangen in hun studenten crib. Een voorbeeld daarvan is Caroline O’Donnell. Zij huurde als student een appartement op de eerste verdieping van een flat in Edwardiaanse stijl. Studentenhuis 2.0 dus.. En dat zij verliefd werd op deze ruimte snappen wij maar al te goed!

Caroline huurde de flat in Zuid-Londen van haar zwager tegen het einde van haar studententijd. Haar zwager kreeg de woning maar niet verkocht en na haar afstuderen, bleef Caroline er gewoon wonen. Toen ze een succesvolle carrière kreeg, kocht ze het appartement van hem over. Met de hulp van interieurdesigner Harriet Anstruther richtte ze de ruimte opnieuw in waardoor het nu prima past bij haar drukke werkleven.

Na twintig jaar hetzelfde interieur te hebben gehad, besloot Caroline dat het tijd werd voor een re-design. Op bovenstaande foto’s zie je deels hoe het appartement er eerst uitzag. Doordat ze het steeds drukker kreeg op haar werk, wilde ze een huis dat beter georganiseerd was.

Bij het re-design gebruikte Harriet veel van de spullen die Caroline al had, maar deelde ze de woning wel opnieuw in. Daarnaast voegde ze een aantal nieuwe, moderne items toe. De zithoek is bijvoorbeeld vrij compact en leek nog kleiner door de inrichting. Om deze smalle ruimte groter te laten lijken, koos Harriet hier voor hoogpotige en doorzichtige meubels. Benieuwd waarom de ruimte zo groter lijkt en op zoek naar meer handige tips? Die delen we in dit artikel.

Aangezien Caroline een drukke baan heeft, komt het weleens voor dat ze thuis nog dingen moet doen voor haar werk. Dan is een goede werkplek belangrijk. Deze home office is simpel, maar verhoogt wel de productiviteit. Dat komt onder andere doordat er lekker veel daglicht binnenkomt.

Het interieur is een mix van modern en preppy chic, wat past bij de Edwardiaanse elementen in het huis. De keuken heeft een industrieel tintje door de grote deuren van zwart staal en glas en de stoere vintage stoelen aan de eettafel.

Hoewel het interieur in dit oude studentenhuis vrij basic is qua kleuren, maakt de badkamer echt een statement met de kleine blauwe tegeltjes. Een toffe manier om toch a pop of colour toe te voegen aan een neutraal kleurenpallet.

www.houseandgarden.co.uk

Reageer op artikel:
Deze vrouw bewijst dat je prima je hele leven in je studentenhuis kunt blijven wonen
Sluiten