Renée Leeuw
Renée Leeuw Interieur 4 december 2015

Deze vogelhuisjes zijn geïnspireerd op de Amsterdamse grachtenpanden

Nu het buiten steeds kouder wordt, trekken wij ons steeds meer – en steeds liever – terug in onze warme huisjes. Maar niet alleen wij vinden het fijn om ‘s winters thuis te zijn. Ook de vogeltjes gaan op zoek naar een winterverblijf: in een tropisch land óf gewoon in ons kikkerlandje. Voor die laatste groep maakte Frederik Roijé een paar té leuke vogelhuisjes waarbij hij zich liet inspireren door de Amsterdamse grachtenpanden.

Frederik Roijé maakte de huisjes speciaal voor het Rijksmuseum als ode aan de Gouden Eeuw. Dit was een belangrijke bloeiperiode in de Nederlandse geschiedenis, waarin de grachtengordel zijn oorsprong vindt.

De vogelhuisjes worden als pakketje geleverd en je kunt ze dus zelf in elkaar zetten. Dat maakt de vogelhuisjes ook een leuk DIY cadeautje voor de feestdagen. Je kunt het pakketje zelfs opsturen naar een verre vriend als presentje uit Holland!

De vogelhuisjes zijn gemaakt van waterbestendig multiplex en komen in twee soorten: met een trapgevel en klokgevel. Beiden kosten €29,95 en zijn hier te bestellen.

Best wel cool dat vogeltjes nu ook in een grachtenpand kunnen wonen toch!?

www.roije.com

Reageer op artikel:
Deze vogelhuisjes zijn geïnspireerd op de Amsterdamse grachtenpanden
Sluiten