Geert Remmelink
Geert Remmelink Architectuur 8 apr 2016

Deze villa in het bos is van binnen en buiten helemaal zwart

We werden op slag verliefd toen we deze Russische villa tegenkwamen. Niet alleen vanwege de geheel zwarte buitenkant, ook het interieur is volledig zwart. En dat heeft zo zijn reden. FAS(t) Architects kreeg namelijk de opdracht om een buitenhuis te bouwen dat volledig op zou gaan in het omringende bos. Daarnaast moest het een luxe verblijf worden waarin wellness centraal zou staan. Het resultaat is dit mystieke optrekje waarbij het de bewoners aan helemaal niets ontbreekt.

Zo in de sneeuw vormt het geheel zwarte gebouw een fantastisch contrast, maar zodra de sneeuw verdwenen is, valt het juist weg in het bos. Mocht je zelf overwegen om zo’n type huis te betrekken, check dan even dit weekendhuis van Vipp. Het lijkt er verdacht veel op en je kunt het gewoon (op maat) laten ontwerpen!

De buitenkant van het huis is helemaal van houten balken gemaakt. De architecten hebben een patroon gebruikt dat over de hele buitenkant herhaald wordt. Dit is belangrijk voor de stevigheid van het huis. Daarnaast zorgt het patroon er ook voor dat het huis rust uitstraalt. En laat dat nou net de bedoeling van dit huis zijn!

Het compleet zwarte interieur maakt echt indruk. Je zou misschien verwachten dat al dat zwart zorgt voor een kille sfeer. Maar door de houten meubels en grote ramen krijgt het interieur een warme en ruimtelijke sfeer. Zie jij jezelf al wonen in een zwart interieur? Bekijk dan ook even dit overzicht van huizen waar zwart de boventoon voert.

Vanuit de eetkamer heb je een prachtig uitzicht op het natuurgebied. De eetkamer voelt heel ruimtelijk aan, doordat deze twee verdiepingen beslaat. Zo voel je niet alleen de vrijheid als je buiten loopt, maar ook als je binnen lekker zit te eten. De prachtig massief houten meubels zijn bijna allemaal op maat gemaakt, behalve natuurlijk de Wishbone Chairs van Carl Hansen en ontworpen door Hans J. Wegner.

Het huis moest een plek worden waar de bewoners kunnen ontspannen en dat moet wel goed komen. De villa is voorzien van een wellness zone met een grote sauna, bad, douches, kleedkamers en een gezellige theeruimte. Wie wil zo’n relaxruimte nou niet thuis hebben? Om je daarmee te helpen hebben we een aantal tips om van jouw badkamer een spa te maken!

Via de zwarte trap loop je naar de eerste verdieping, waar de twee slaapkamers te vinden zijn. Elke slaapkamer heeft een eigen badkamer, wat natuurlijk heel fijn is. Wij vinden de zwarte slaapkamers heel cool, omdat ze een stoere en stijlvolle uitstraling hebben. Als je zelf deze zwarte look in jouw interieur wilt, dan kun je dit artikel nog meer inspiratie opdoen.

Bekijk ook eens dit vakantiehuis in de sneeuw of dit robuuste huis van beton.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.f-a-st.com

Reageer op artikel:
Deze villa in het bos is van binnen en buiten helemaal zwart
Sluiten