Hannah Westra
Hannah Westra Architectuur 25 november 2015

Deze vakantiehuisjes in Denemarken hebben wel hele bijzondere namen

Rond het eiland Funen in Denemarken liggen nog zo’n 96 eilandjes. Sommigen groot en bewoond; anderen klein en onbewoond. Vooral die laatsten staan bekend om hun ongerepte en overvloedige natuur en zijn dan ook een ideale plek om even weg te vluchten uit de drukte van het dagelijkse leven. Om dat nog makkelijker en aantrekkelijker te maken, ontwierp architectenbureau Lumo een aantal bijzondere vakantiehuisjes waar natuur- én architectuurliefhebbers zoals wij heel gelukkig van worden!

Voor dit project ontwierp het architectenbureau vijftig huisjes op negentien unieke locaties op verschillende eilanden ten zuiden van Funen. Het design wordt gekenmerkt door strakke lijnen en asymmetrie. De hutjes hebben verschillende groottes van vijf tot vijfentwintig vierkante meter.

Het exterieur is bekleed met houten shingles, die bewerkt zijn met zwarte teerolie. De huisjes hebben ramen of openingen op random plekken die zorgen voor een bijzondere lichtinval en waardoor je vanbinnen ook kunt genieten van het landschap. De binnenkant is zo minimalistisch mogelijk gehouden; het draait immers om de omgeving.

Opvallende namen

De asymmetrische vormen doen een beetje denken aan traditionele hutten die vissers gebruiken om hun gevangen vis op te slaan. Daar zijn de huisjes dan ook naar vernoemd. De ‘Zeeduivel’ heeft drie verdiepingen en een platform om vogels te spotten, de ‘Geep’ heeft plek voor zes tot zeven mensen om te overnachten en kan gebruikt worden door schoolklassen als picknickplek. In de ‘Snotolf’ kunnen drie tot vijf personen overnachten inclusief sauna, de ‘Bot’ biedt een slaapplaats aan twee personen en de ‘Puitaal’ is een openbaar toilet.

De vakantiehuisjes staan dichtbij de kust zodat mensen ze makkelijk kunnen bereiken vanaf zee. Daarnaast is het hierdoor een ideale locatie voor surfers en andere watersporters. En ondanks die ietwat vreemde namen, lijkt een overnachting in zo’n hut middenin de natuur ons best wel tof!

Ga je naar Denemarken en wil je overnachten in zo’n bijzondere hut? Boeken kan via deze site, waar je alle informatie (ook in het Engels) vindt over locaties, bereikbaarheid en de verschillende prijzen.

www.lumo.dk

Reageer op artikel:
Deze vakantiehuisjes in Denemarken hebben wel hele bijzondere namen
Sluiten