Hannah Westra
Hannah Westra Architectuur 31 aug 2015

Deze universiteit in Vietnam neemt groen wel heel letterlijk!

Is het een bos? Nee, dit bijzondere, groene bouwwerk is een universiteitscampus in Vietnam. Het Vietnamese architectenbureau Vo Trong Nghia Architects nam geen genoegen met een paar bomen in de tuin, dus besloten ze ook op het gebouw zelf bomen te planten. En wij moeten zeggen dat het wel een heel bijzonder effect geeft!

De groene universiteit staat in Ho Chi Minh, de grootste stad van Vietnam. In de stad is slechts 0,25 procent natuur te vinden. Deze verticale tuin is dus wel een erg handige en welkome oplossing.

Het gebouw zal zo’n 22.500 vierkante meter in gaan nemen tussen de wolkenkrabbers in Ho Chi Minh. Er is hoogteverschil gecreëerd doordat de verschillende verdiepingen vanuit het midden trapsgewijs omhoog lopen. In het midden is ruimte vrijgehouden voor een universiteitstuin. Richting de hoeken neemt het aantal verdiepingen toe. Dat maakt het gebouw een echte eyecatcher tussen de rest van de hoge gebouwen in de stad.

De beboste betonnen berg zorgt niet alleen voor meer groen in de stad, maar ook voor een gezondere en duurzamere leefomgeving. En toegegeven: het effect is ook wel erg tof!

Vietnamese architecten staan bekend om hun groene ontwerpen en wonnen bij het World Architecture Festival in 2012 twee prijzen. Ze zijn ervan overtuigd dat groene gebouwen de toekomst zijn in steden als Vietnam. Daar mogen ze best mee doorgaan van ons!

Nog meer bijzondere architectuur uit Vietnam? Dit vind je vast ook leuk:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.dezeen.com

Reageer op artikel:
Deze universiteit in Vietnam neemt groen wel heel letterlijk!
Sluiten