Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Interieur 13 december 2015

Deze tuin is aangelegd met rioolbuizen en dat is best wel cool

Hoewel beton eigenlijk is bedoeld als bouwmateriaal, zien we het tegenwoordig steeds vaker terugkomen in het interieur en in de tuin. Een voorbeeld daarvan is deze tuin, waar ontwerper Alison Douglas aan de slag ging met rioolbuizen. Hoewel de grote betonnen buizen normaal gesproken onder de grond horen, brengt Alison een andere functie aan dit stoere materiaal. Ze transformeerde de buizen onder andere tot meubelstuk en gaf de tuin zo een industriële look. Maar door de rest van de tuin te vullen met grote planten, kleurige stoffen en mooie tegels is de tuin als geheel een rustgevend oord geworden waarin wij graag een middagje zouden vertoeven!

De tuin werd onlangs gepresenteerd op de Melbourne International Flower And Garden Show. Volgens ons hét perfecte voorbeeld van beton in de tuin.

Één van de rioolbuizen toverde Alison om tot knusse zithoek. Ze maakte er een soort daybed van met veel privacy. Verder zijn de buizen gebruikt om een kleine vijver aan te leggen mét een ingebouwde ‘vuurkorf’. De planten en gewassen in verschillende kleuren groen zijn geschikt voor alle seizoenen. Zo heeft de tuin het hele jaar door een fijn kleurenpalet!

Kan jouw tuin ook wel een upgrade gebruiken maar heb je helaas geen groene vingers? Wij zetten de leukste tuin ideeën voor dummies op een rijtje, bekijk ze hier!

Het ontwerp heeft de toepasselijke naam ‘Pipe Dream’ gekregen. Alison wilde met dit ontwerp namelijk een toevluchtsoord maken om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte. De tuin moest een plek worden waar men kan mediteren en tot rust kan komen. En dat is naar ons idee heel goed gelukt!

In Oostenrijk is het mogelijk om een nachtje te verblijven in een rioolbuis. Dat klinkt misschien wat vreemd, maar dat is het zeker niet! Het Daspark Hotel is een hotel dat van overgebleven rioolbuizen hotelkamers heeft gemaakt. Check het volledige artikel en de foto’s hier.

www.contemporist.com

Reageer op artikel:
Deze tuin is aangelegd met rioolbuizen en dat is best wel cool
Sluiten