Deze tropische tuin in Singapore is hét perfecte toevluchtsoord

Je woont in Singapore en je wilt iets bijzonders. Wat doe je dan? Dan bouw je gewoon een tropische tuin rondom je huis! En dat is dan ook precies wat de bewoners van deze groene villa hebben gedaan. Ze gaven architecten de opdracht een huis te ontwerpen waarin ze konden relaxen met vrienden en familie. Met een groot zwembad, een waterval en overal planten moet dat wel goed komen!

Het klimaat van Singapore vraagt om slimme manieren om met de hitte om te gaan. Planten en een zwembad lijken een prima oplossing, want ook in deze ruimtelijke villa in Singapore zijn die elementen gebruikt om de bewoners verkoeling te bieden.

Het huis is helemaal rondom het zwembad gebouwd. Het zwembad vormt daardoor een soort binnenplaats die alle ruimtes met elkaar verbindt. Omdat het huis volstaat met de mooiste planten en bomen, krijg je het gevoel in een tropisch paradijs te wonen. Naast dat al het groen er heel goed uitziet is het ook heel praktisch. Het werkt namelijk heel erg verkoelend, wat in Singapore in de zomermaanden zeker geen overbodige luxe is.

Zo’n zwembad is natuurlijk te gek! Wil je nou zelf ook een zwembad in de tuin, maar heb je daarvoor geen plek? Think again, want in dit overzicht vind je negen manier om ook in jouw tuin plaats te maken voor een heerlijk zwembad.

Alle ruimtes in huis zijn op de binnenplaats gericht. Hierdoor vervagen de grenzen tussen buiten letterlijk, ook omdat door het gebruik van natuurlijke materialen de tropische tuin terug lijkt te komen ín huis. Zelf ook het binnen-buiten gevoel creëren? Check dan even deze tips.

>>Grenzen vervagen tussen binnen en buiten in dit huis van hout en beton

Enthousiast geworden van deze groene oase? Check dan deze tropische tuin met een geometrische vlakverdeling!

architizer.com

Reageer op artikel:
Deze tropische tuin in Singapore is hét perfecte toevluchtsoord
Sluiten