Deze te gekke bakstenen constructie zorgt voor lichtinval én privacy in huis

Wonen in de stad is heel fijn, maar er zit ook een aantal nadelen aan verbonden. Zo kan het best zijn dat je uitzicht niet zo fraai is, iedereen naar binnen kan gluren of je veel overlast hebt van de herrie op straat. Om al die problemen in één klap op te lossen, bedachten de architecten van Admun design and construction studio een geniale constructie, die een totaal nieuwe betekenis geeft aan bakstenen.

Om ultieme privacy te creëeren, hulden de architecten de voorkant van een bestaand appartementencomplex volledig in bakstenen. Prima idee om inkijk en geluiden vanaf de straat te beperken, maar er moet natuurlijk wel daglicht binnenkomen. Ook daar is aan gedacht. De bakstenen zijn op plekken met een goed uitzicht schuin opengedraaid, zodat er genoeg licht binnen komt. Geniaal idee wat ons betreft!

Roomed-bakstenen-constructie
Roomed-detail-bakstenen
Roomed-bakstenen-constructie
Roomed-bakstenen-lichtval-binnen

De bakstenen zijn zo gedraaid dat je vanbuiten niet naar binnen kunt kijken, maar vanbinnen wel naar buiten. Daarbij is ook heel precies rekening gehouden met de stand van de zon, het daglicht en minder mooie delen van appartementen aan de andere kant van de straat. Nog een voordeel: door de gedraaide stenen ontstaat er een prachtige lichtval.

Roomed-bakstenen-gedraaid
Roomed-binnen-naar-buiten
Roomed-binnen-lichtinval

Thuis ook niet zo’n fraai uitzicht? Gelukkig zijn er ook genoeg alternatieve manieren om dit te beperken en meer privacy in huis te creëren. Tips lees je hier. Als je daarentegen wel een mooi uitzicht hebt is het natuurlijk alleen maar fijn om daar extra van te genieten. Door deze vijf manieren profiteer je er het meest van.

Roomed-voorkant-bakstenen-constructie

architizer.com

Reageer op artikel:
Deze te gekke bakstenen constructie zorgt voor lichtinval én privacy in huis
Sluiten