Dit huis in Zweden is van binnen totaal anders dan je denkt

Van buiten lijkt dit huis in Zweden waarschijnlijk niet per se veel bijzonders en over wat zich van binnen afspeelt denk je misschien niet eens na. Maar zodra je een kijkje neemt in het huis zul je je verbazen over hoe de ruimte transformeert van onopvallende garage naar geweldig gestylede woning! Ontwerper Förstberg Ling ontwierp deze woonruimte slash studio voor zijn moeder. Vanbinnen is het er licht en door de prachtige hoge plafonds heeft het huis een ruimtelijke uitstraling.

Het valt meteen op dat het huis – ondanks de minimalistische inrichting met weinig kleur – erg gezellig en knus is. Het hoge puntdak (dat we al eerder zagen in deze binnenkijker) en het hoge plafond zorgen ervoor dat het huis heel ruim oogt.

huis in Zweden
studio
huis-studio-roomed-4
huis-studio-roomed-6
huis-studio-roomed-7

De lichtinval in dit huis valt ons meteen op. Het gebruik van kleden en kussens maakt de ruimte – ondanks dat het zo ruim is – heel gezellig en knus. In het huis vind je de perfecte mix tussen een werk- en huiselijke sfeer. Het hout is niet bewerkt, en dat dat zorgt voor een bijzondere look zagen we al eens in deze gave binnenkijker.

huis-studio-roomed-9
huis-studio-roomed-10
huis-studio-roomed-11
huis-studio-roomed-12

Het mooiste huis in Zweden

De industriële look die van buiten duidelijk zichtbaar is, komt binnen terug door de houten muren en betonnen vloer. In de keuken is het hout donker geschilderd. Door dit soort kleine aanpassingen (maar met groots effect!) kun je zoals je in dit huis ziet een geheel andere sfeer naar voren brengen.

huis-studio-roomed-8
huis-studio-roomed-2
huis-studio-roomed-3

Ondanks dat er in de badkamer tegeltjes gebruikt worden, blijft de ruimte stoer. Elke kamer in dit huis past bij elkaar, doordat in elke kamer hetzelfde hout weer terugkomt. Je huis één geheel laten worden met elkaar terwijl je veel verschillende kamers hebt kan een lastige klus zijn. Door dit huis zie je dat je al een heel eind komt door één vaste speler – hier het hout – in iedere kamer op een andere manier terug te laten komen.

Nog zo’n huis met een inrichting die je niet verwacht, is deze woonboot in Amsterdam. Wij konden onze ogen niet geloven!

Funda finds: deze woonboot in Amsterdam verrast met een industrieel interieur

www.forstbergling.com

Reageer op artikel:
Dit huis in Zweden is van binnen totaal anders dan je denkt
Sluiten