Deze studentenkamer in Hong Kong is alles behalve doorsnee!

De creatievelingen van LYCS Architecture (JA! Die van de CATable’s!) hebben dé oplossing voor het tekort aan studentenwoningen gevonden. Gezellige woningen zijn vaak duur, terwijl betaalbare woningen meestal niet goed onderhouden zijn. Om zo’n woning toch bereikbaar te maken voor studenten, ontwierpen ze Campus Hong Kong: een super stijlvol studentenhuis waar de gemiddelde student jaloers van wordt!

Om de kosten laag te houden, heeft LYCS de kamers uit een al bestaand hotel getransformeerd tot dorm rooms. Dat woord klinkt misschien niet meteen aantrekkelijk, maar als je de ruimte ziet, verander je zeker weten snel genoeg van gedachten!

Roomed-studenten-kunst
Roomed-studenten-prive

De appartementen hebben een oppervlak van ongeveer 27 vierkante meter. Dat is niet heel groot, maar door de slimme inrichting is dat genoeg woonruimte voor vier studenten. Elke centimeter wordt goed benut. In het appartementje zijn vier hoogslapers gemaakt met daaronder een eigen bureau en kledingkast. Om wat privacy te creëren is er boven elk bed een gordijn gehangen. Verder heeft het appartement een gedeelde keuken, badkamer en grote hoge tafel.

>> Weten hoe je het best een studentenkamer kunt inrichten? Volg dit stappenplan zodat je niets vergeet.

Roomed-studenten-tafel

Super gaaf: het chalkboard-plafond is met wit krijt versierd. Zo verveel je je nooit als je naar boven kijkt. Zelf ook aan de slag met krijt? Wij hebben ook nog wel wat leuke ideeën die je met krijtbordverf kunt doen!

Roomed-studenten-gordijn
studentenkamer

Hoewel je niet heel veel privacy hebt, zouden wij het prima kunnen uithouden in deze studentenwoning. De betonnen vloer vinden we onwijs gaaf en die SMEG-koelkast is ook een best een luxe voor in een studentenkamer!

www.campushk.com

Reageer op artikel:
Deze studentenkamer in Hong Kong is alles behalve doorsnee!
Sluiten