Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Wooninspiratie 24 jun 2018

Deze stoere mannenloft heeft te gekke stellingkasten

We zien niet heel vaak een mannelijk appartement hier op Roomed, maar deze stoere mannenloft is helemaal te gek. En niet alleen voor mannen! Belangrijkste blikvangers zijn de stellingkasten in de woonkamer en de zwarte lijnen die we terugzien door het hele appartement. Combineer dat met rustige slaapkamers en je hebt een mannelijk appartement waar je meteen in wil trekken. Wat je gender ook is.

Stoere mannenloft woonkamer
Stoere mannenloft balkon tuin

Te gekke stellingkasten

De blikvanger in de woonkamer, zijn de stellingkasten. Sowieso trekken je ogen naar de zwarte lijnen in dit appartement, omdat de rest vrij rustig en neutraal is gehouden. Als er al kleur aanwezig is, dan is dat in de vorm van hout(tinten) en zwart.

De stellingkasten zijn gevuld met persoonlijke spulletjes in allerlei vormen en maten. Een globe, een schilderij, boeken, maar ook een vaasje met bloemen geven een speels en persoonlijk accent aan de woonkamer. De deur zwiert ook weer open naar het terras, waar een stoere, no-nonsense picknicktafel staat.

Eetkamer met veel wit en hout
Witte eetkamer met veel hout
Keuken wit met licht hout

Waar de woonkamer veel donkere details en accenten heeft, is de keuken heel licht en open gelaten. De wanden en vloeren hebben dezelfde tinten als de keuken zelf: een combinatie van wit en licht hout. Door de keukenkastjes boven het aanrechtblok in hoogglans wit te nemen, krijgt de keuken een iets luxere uitstraling dan wanneer ze mat waren gebleven. Mooi!

Stoere trap hout wit
Trappenhuis zwart wit hout

Showtrap

Het trappenhuis is ook een showpony in deze stoere mannenloft. Dat komt met name door het indrukwekkende lijnenspel van zwarte spijlen, die sterk afsteken tegen de witte muren en lichtgekleurde, houten traptreden. Door de kleine raampjes komt voldoende lichtinval binnen om er toch een lichte ruimte van te maken.

Witte slaapkamer neutrale kleuren
Rustige slaapkamer

De showtrap voert ons meteen naar de slaapkamers boven, die heel natuurlijk en rustig zijn gehouden. Een beetje in contrast met de vrij heftige woonkamer, waar we veel donkere kleuren terugzagen.

Kinderkamer rustig neutraal wit en hout

De kinderkamer is ook nog een blik naar binnen waard: want waar zie je zo’n rustige en volwassen kinderkamer terug? Witte wanden, een lichte vloer en bruine meubels maken er een sophisticated geheel van. Ver weg van de hysterische kinderkamers die we normaliter zien. En laten we wel wezen: meer dan zo’n cool hobbelpaard heeft je kind toch ook niet nodig?

Binnenkijken bij meer appartementen?

Bron: Fantastic Frank

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze stoere mannenloft heeft te gekke stellingkasten
Sluiten