Florence
Florence Diy 25 juli 2014

Deze stoere koffietafel voor in de tuin maak je heel makkelijk zelf

Pallets, ze worden over het algemeen gebruikt voor het vervoer van goederen, maar ze doen het ook meer dan goed bij menig doe-het-zelf-project. Zo maken we vandaag met behulp van de pallet een stoere en robuuste koffietafel voor in de tuin. Nu zijn er verschillende manieren waarop je zo’n tafel kunt maken, dus we laten er een aantal zien. Aan jou de keus naar welke je voorkeur uitgaat.

BENODIGDHEDEN
• 1 of 2 europallets
• (Multifunctionele) zaag
• Nijptang
• Elektrische schroevendraaier
• Schroeven
• 4 wieltjes (afhankelijk voor welke versie van de tafel je gaat)

VERSIE 1
Heb je niet veel ruimte in de tuin, dan kun je de pallet verkleinen. Verwijder eerst aan de onderkant de latten die bevestigd zitten aan de steunbalken. Zaag vervolgens de pallet na de middelste steunbalk in de lengte door de helft. Maak van het deel van de steunbalk dat je hebt afgezaagd en eventueel de latten stevige poten en schroef deze in de vier hoeken van de tafel. Tip: je kunt de latten die je hebt ook nog gebruiken om de openingen aan de bovenkant op te vullen.

VERSIE 2
Deze is vrij simpel. Bevestig de 4 wieltjes aan de onderkant in de hoeken van de pallet et voilà, je tafel is klaar. Je kunt er nog voor kiezen om er een glasplaat bovenop te leggen. Wil je meer de hoogte in, dan kun je er ook voor kiezen om 2 pallets op elkaar te bevestigen.

Kijk hier voor nog meer ideeën met pallets.

Reageer op artikel:
Deze stoere koffietafel voor in de tuin maak je heel makkelijk zelf
Sluiten