Deze schuilplaats in Londen laat je tot rust komen

Waar kun je nou beter ontsnappen aan de hectiek van een stad als Londen, dan in een fijn beschut plekje middenin de bossen. In deze schuilplaats kun je even helemaal tot jezelf komen en genieten van het mooie uitzicht. Dat is precies wat architect Giles Miller dacht toen hij aan dit project begon.

Eerder bedachten deze studenten al een mooie schuilplek in de bergen van Slovenië. Maar ook dit sculptuur is een perfecte schuilplaats. Kijk je met ons mee?

roomed-schuilplaats-2

roomed-schuilplaats-3

Het project genaamd ‘Perspectives’ is een paviljoen bedekt met cederhouten dakpannen. Het staat op een plek langs een schilderachtige route door de bossen van Surrey, in het zuiden van Londen, en is dus voor iedereen bereikbaar.

roomed-schuilplaats-4

De schuilplaats is gemaakt om te genieten van de stilte en tot rust te komen. Door de dakpannen ben je beschermd tegen de regen en zon. Binnenin is een bankje gemaakt zodat je het uitzicht in je op kunt nemen.

schuilplaats

Op de dakpannen staan inspirerende woorden, initialen, gedichten en herinneringen geschreven. Deze komen van lokale scholen, bewoners van Londen en andere bijdragers aan het project. De architect kwam op dit idee toen hij op bomen en andere openbare plekken teksten ontdekte.

roomed-schuilplaats-5

Ben je zelf van plan om naar Londen te gaan? Kijk dan ook eens omlaag voor de mooiste tegelvloeren van de stad of ga even langs dit leuke café dat voornamelijk bestaat uit witte tegeltjes.

Fotografie: Richard Chivers en John Miller

www.contemporist.com

Reageer op artikel:
Deze schuilplaats in Londen laat je tot rust komen
Sluiten