Deze roestige boerderij in Nieuw-Zeeland is gebouwd voor een creatief stel

De bewoners van deze boerderij in Nieuw-Zeeland zitten allebei in de filmindustrie. Hun beroep vereist nogal wat creativiteit en juist daarom wilden zij in een huis wonen waar zij tot rust kunnen komen. Maar zij wilden ook graag in een omgeving leven die hun uitdaagt met je handen aan de slag te gaan. Zij kozen voor het leven op de boerderij, waar altijd wel iets te doen is op het land of in de stal. Voor het ontwerp van hun huis schakelden zij Herbst Architects in. De architecten kwamen met het idee voor deze bijzondere boerderij, die veelal bestaat uit gerecyclede en duurzame materialen – een wens van de bewoners.

De bovenverdieping is vanbuiten bekleed met golfplaten, die typerend zijn voor de schuren op het platteland. Juist omdat de golfplaten verroest zijn, passen ze qua tint zo goed bij het hout, waar de rest van het huis uit bestaat. De kleur past overigens ook heel goed bij de groene omgeving en laat dat nou net de tweede wens van de bewoners zijn.

Het huis is half in de heuvel gebouwd en past ook op die manier helemaal in de omgeving. Rondom het huis staat het vee in de weilanden en in de omringende tuinen verbouwen de bewoners hun groenten en fruit. Het huis is namelijk zoveel mogelijk zelfvoorzienend gemaakt. Wil jij ook een zelfvoorzienend huisje bouwen? Zo pak je het aan!

Op de bovenverdieping zitten vermoedelijk de privéruimtes, zoals de slaap- en badkamer. Daarom is het zo fijn dat deze verdieping afgesloten wordt met golfplaten. Het woonlevel daarentegen is juist heel open met grote ramen, die uitzicht over de velden en dieren bieden. Bovendien zijn er helemaal gebouwd, waardoor de woonkamer en keuken zich in één ruimte bevinden. Dit geeft een soort loft-gevoel aan de woning.

Ook vanbinnen heeft de boerderij een landelijk karakter. Dit komt door de open balkenstructuur en het feit dat het interieur helemaal van hout is gemaakt.

Bekijk ook deze moderne schuur waar landelijk en nieuw design samenkomen.

Leuk detail: de vloer in de gang bestaat uit ‘tegels’ van boomstammen! Een leuk idee voor een landelijke entree.

Wij kunnen ons zo voorstellen dat de bewoners van deze boerderij in Nieuw-Zeeland hier echt even een break kunnen nemen van hun drukke en creatieve baan. In dezelfde stijl en omgeving, maar dan net even wat compacter is ook dit huisje gebouwd. De bewoners lieten zich voor het ontwerp echter inspireren door de Japanse huizen.

herbstarchitects.co.nz