Geert Remmelink
Geert Remmelink Kunst 7 apr 2016

Deze verlaten putten zijn omgetoverd tot mini-kamers

Als je over straat loopt, denk je waarschijnlijk niet teveel na over wat er zich allemaal onder de grond afspeelt. Maar volgens de Milanese kunstenaar Biancoshock zou je dat toch eens moeten doen. Er wonen namelijk wereldwijd heel veel mensen in onderaardse gangen en ongebruikte putten. Dat inspireerde hem tot het maken van een uniek kunstproject. Biancoshock besloot drie ongebruikte putten in Milaan om te toveren tot mini-kamers.

Met zijn kunstproject wil Biancoshock mensen bewustmaken van het feit dat heel veel mensen in die onmogelijk kleine ruimtes moeten leven, onder de grond. Als voorbeeld noemt hij de Roemeense hoofdstad Boekarest, waar zo’n 600 mensen leven in ongebruikte putten. Zijn project is een beetje te vergelijken met het werk van een anonieme straatartiest in Los Angeles, die daklozen met graffiti een denkbeeldig dak boven hun hoofd geeft.

Biancoshock toverde drie ongebruikte putten om tot een keuken, badkamer en hal. In de minuscule badkamer hangt een handdoek en bevindt zich natuurlijk een (niet-werkende) douche. In de keuken vind je allemaal kookgerei en een wandklok en in de hal hangt een schilderij en een hoedje. Al deze kamers geven de indruk dat er iemand woont. De harde waarheid is natuurlijk dat er echt mensen zijn die onder zulke omstandigheden leven. Biancoshock is ervan overtuigd dat je er maar het beste van moet maken, ook als je een probleem niet kunt oplossen. Hij hoopt op de een of andere manier toch een inspiratiebron te vormen met zijn kunstproject.

Vind je het werk van Biancoshock inspirerend? Grote kans dat je het werk van Banksy ook gaaf vindt. Deze straatkunstenaar (die nog altijd anoniem wil blijven) maakt kunst met een maatschappelijk randje. In hetzelfde straatje past het kunstenaarsduo Zag & Sia, die aandacht vragen voor de vrijheid van meningsuiting door allerlei trappen in Parijs te versieren met prachtige schilderijen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.designboom.com

Reageer op artikel:
Deze verlaten putten zijn omgetoverd tot mini-kamers
Sluiten