Hannah Westra
Hannah Westra Architectuur 22 november 2015

In deze oude boerderij staat een bijzondere zwarte box in de woonkamer

We kunnen ons zo voorstellen dat er heel wat denkwerk vooraf ging aan de verbouwing van deze oude boerderij. Het huis moest namelijk omgetoverd worden tot familiehuis, maar wel met behoud van de vroegere elementen en herinneringen. De bewoners schakelden architect Inês Brandão in en die kwam met een passend plan. De grote open ruimte heeft nu een tussenverdieping, extra kamers en een bijzondere zwarte box met een verrassende functie!

De contrasterende box, gemaakt van OSB plaat, is eigenlijk een soort klein huisje in de grote ruimte, maar dan met een andere functie. Kijk maar even mee…

Het leefgedeelte is voor een groot deel open gehouden en daarom heeft deze ruimte een indrukwekkend hoog plafond. De box heeft aan de zijkant een trap met daaronder ingebouwde kasten. Een super slimme oplossing voor efficiënt ruimtegebruik! Achter de deur in het midden zit een badkamer en aan de andere kant van de box zit een ingebouwde keuken. Hierdoor ontstaat er zelfs een soort aparte ruimte om te koken, ideaal!

Halverwege de ruimte maakte de architect een tussenverdieping. Hierdoor is er boven extra ruimte voor een een zithoek, werkplek en extra storage. Daarnaast creëerde de ontwerper hierdoor de mogelijkheid voor vijf aparte kamers onder de vide.

Aangezien de muren en het plafond inclusief de houten constructiebalken wit zijn, lijkt de ruimte nog groter. De zwarte box brengt contrast aan, maar valt niet uit de toon omdat hij matcht met andere details in het interieur.

>> Zelf ook een hoog plafond en weet je niet zo goed wat je er mee moet? In dit artikel geven we zeven tips om te zorgen dat de rest van het interieur niet wegvalt en miniatuur lijkt.

De ingebouwde keuken is bijna volledig van het zwart geverfde hout gemaakt, op het werkblad na. Ook een slimme keuze: aangezien OSB plaat voordelig en toch stevig is, paste het prima in het beperkte budget.

www.inesbrandao.com

Reageer op artikel:
In deze oude boerderij staat een bijzondere zwarte box in de woonkamer
Sluiten