Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Boek 28 januari 2016

Deze ondergewaardeerde boeken verdienen véél meer aandacht

“Books aren’t made to furnish, but there is nothing else that so beautifully furnishes a house.” Henry Ward Beecker heeft gelijk, vinden wij. Daarom presenteren we samen met MENDO – candy store for book aficionados – om de week een boek dat jou en je interieur kleur en inspiratie geeft.

Er zijn pareltjes van publicaties die niet de aandacht krijgen die sommige andere – vaak mindere – boeken wel krijgen. Ten onrechte, want als ze de aandacht krijgen, blijken ze vaak meer dan de moeite waard. En daarom geven we je deze week niet één, maar drie boeken die je écht in huis met hebben.

#Carlos’s Places – Carlos Souza

Als verklaring van de term bon vivant zou het woordenboek het beste de naam Carlos Souza kunnen vermelden. Als brand ambassador van Valentino reist de Italiaanse wereldburger van de ene droombestemming naar de ander. Souza en uitgever Assouline hebben er desondanks een buitengewoon bescheiden boekje over gemaakt. Het lichtblauwe pareltje valt weg in de schaduw van boeken als Valentino’s Mirabilia Romae en Giancarlo Giammetti’s Private maar dat doet niets af aan de kwaliteit van Carlos’ gids vol favoriete bestemmingen. Ben je overtuigd? Je kunt het boek hier bestellen.

Foot Print, The tracks of shoes in fashion

Soms is het erg onduidelijk waarom een boek geen bestseller is. Neem Foot Print. Het onderwerp (schoenen in het verleden, het heden en de toekomst) is fantastisch. De cover is prachtig. Het design van het binnenwerk – jaloersmakend mooi. En toch vliegt hij niet van de plank. Daarom deze oproep: stop ‘m in je digitale winkelmand, geef dit boek de aandacht die het verdient en duik samen met de Antwerpse mode- en retailpionier Geert Bruloot in de wereld van de schoen.

O.Z.: Olivier Zahm: Diary

Dit is een echte beauty in disguise. Olivier Zahm is een behoorlijk gerenomeerd fotograaf en het brein achter mode-en cultuurtijdschrift Purple. Daar kun je dus best een lekker boek mee maken. Wie de tijd neemt om het boek op te pakken en in te kijken, ziet dat dat ook goed gelukt is. Alleen… niet veel mensen pakken het op. Vanwege de cover. Softcover, wit, vage typografie. En dat is jammer, want daardoor gaat de onderdompeling in de droomwereld van Olivier Zahm aan veel mensen voorbij. Hebben we je nieuwsgierigheid gewekt? Het boek is hier te koop.

Ben je nog op zoek naar een mooi koffietafel boek? Twee weken geleden tipten de mannen van Mendo een prachtig boek voor modeliefhebbers.

Reageer op artikel:
Deze ondergewaardeerde boeken verdienen véél meer aandacht
Sluiten