Deze next level uitbouw zorgt voor contrast tussen oud en nieuw

Deze next level uitbouw zorgt voor contrast tussen oud en nieuw

Ben jij ook een verbouwing aan het voorbereiden om je huis iets te vergroten? Dan weten we zeker dat deze next level uitbouw je zal inspireren! Zo’n verbouwing neemt nogal wat bouwtechnische zorgen met zich mee. Maar dit huis in Londen bevestigd dat wanneer een goede architect meedenkt, het resultaat fantastisch zal zijn! Architectenbureau Tigg+Coll was verantwoordelijk voor dit unieke ontwerp.

Het komt vaak voor dat wanneer er een uitbouw wordt gedaan, het veel moeite kost om het nieuwe stuk mooi en netjes aan te laten sluiten op de bestaande muren. De ontwerpers van Tigg+Coll gooiden dit idee overboord door de verschillen juist te accentueren!

Van de buitenkant lijkt het alsof het huis er altijd zo heeft uitgezien. In de tuin werd ruimte gecreëerd door de bestaande schuur te slopen. Het huis kreeg hierdoor een compleet nieuwe achterkant, met chique zwarte taatsdeuren. Deze moderne deuren zorgen voor een mooi contrast bij de Victoriaanse architectuur.

Binnen gebruikten de ontwerpers dezelfde bakstenen als voor de buitenkant. Deze extra muur zorgt al voor een groot contrast met de bestaande witte muren, maar de uitbouw wordt nog eens extra geaccentueerd door de vuurrode balkenconstructie. De rode balk loopt door in de betonnen wandplank die de moderne open haard ondersteunt.

Het meest bijzondere van dit ontwerp is dat de balkenconstructie ook vanuit de voorkant van het huis goed te zien is. Door rekening te houden met de diepte van het huis, wordt de uitbouw én de tuin als het ware omlijst.

Vond je deze verbouwing cool? Check dan zeker ook even de verbouwing van dit bijzondere huis, die al ruim 50 jaar duurt!

www.dwell.com